Fritt courtage på USA-handel hos Nordnet + 3st inspirationstips på bolag

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Vi närmar oss Presidentvalet i USA med stormsteg. Idag lanserade Nordnet en kampanj där alla kunder handlar USA-aktier courtagefritt hela vägen fram till valet!

Ni som följer mig vet att jag handlar en stor del av mina aktieportföljers innehav på amerikanska marknaden. Ja, dollarn står högt och S&P-500 ligger cirka -4,00% från ATH. Men jag gillar de amerikanska bolagen och vill äga dessa på mycket lång sikt. Ett bolag jag förmodligen kommer att öka på innehavet i är Omega Healthcare Investors. OHI är en amerikansk REIT och erbjuder en direktavkastning på 8,20%. Som ni kanske kopplade med bolagets namn så är Omega Healthcare Investors ett fastighetsbolag inom vårdsektorn. Förutom den höga direktavkastningen så har OHI även gett aktieägarna en bra historik av utdelningstillväxt där snittet ligger på cirka 7-10% per år.

Andra bolag jag har antecknat för att titta närmare på är:

Brookfield Asset Management 
Spiltans nya fond Spiltan Globalfond Investmentbolag har Brookfield Asset Management som ett av sina största innehav. Jag är intresserad av att ta in ett par investmentbolag som grund i Företagets aktieportfölj för att stabilisera och säkra upp mot de mindre snabbväxande bolagen som exempelvis e-handelexperten Avensia.  Investmentbolaget är viktat mot Fastigheter, Infrastruktur, Förnybar energi och private equity och har funnits i 115 år. Bolaget finns registrerat både på amerikanska och kanadensiska marknaden.

Berkshire Hathaway
Ännu ett amerikanskt investmentbolag som jag funderar på att öka mitt innehav i. Som ni flesta vet så drivs Berkshire Hathaway av investeringslegenderna Warren Buffet och Charlie Munger. Äger ni Berkshire i er aktieportfölj så blir ni indirekt delägare av bl.a. The Coca Cola Company, Apple, American Express,  Kraft Heinz Company och en hemlig andel av Mars Incorporated (godismärket).

Activision Blizzard
Ett högt värderat amerikanskt spelbolag (PC & konsol) med en stor spännande exponering mot e-sportens spännande framtid. Activision Blizzard har en mycket gedigen spelportfölj med titlar som bl.a. Call of Duty, Destiny, Angry Birds, Warcraft, Diablo och Starcraft. Bolaget har även köpt MLG (Major League Gaming) som driver professionella e-sportstävlingar och erbjuder även live streamade events. 2015 värvade Activision Blizzard ESPNs CEO Steve Bornstein för att bli ordförande för e-sportdelen i bolaget. Aktien har kommit ner cirka -6,00% senaste dagarna och kanske kan det vara läge att ta in bolaget/öka i en aktie vars kurs har en mycket fin historik…

Inget av ovanstående bolag är en köprek enligt mig, däremot är de spännande bolag och de är endast till för inspiration.

nordnet-gratis-usa-handel

nordnet-fri-courtage-aktiehandel

Har du inget konto på Nordnet sedan innan?

Gör som mig och öppna ett konto hos Nordnet för att spara till pensionen. Jag vill inte se mitt månadssparande i fonder (till att börja med) i pensionsportföljen varje dag, då är det perfekt med att “gömma” detta kontot hos en annan mäklare/bank.


Disclaimer: Jag äger aktier i Omega Healthcare Investors, Berkshire Hathaway, Avensia, Activision Blizzard och har tankar på att investera i Brookfield Asset Management. Jag har inte fått betalt för att skriva detta inlägg om Nordnet, men däremot så utgår det en liten ersättning om ni skulle registrera er via mina länkar. 

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

4 svar

  1. Det stämmer bra!
    Jag köpte OHI idag, men på mitt Avanzakonto.

    Har du handlat någonting idag? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se