LOADING

Type to search

Fritt courtage på USA-handel hos Nordnet + 3st inspirationstips på bolag

Share

Vi närmar oss Presidentvalet i USA med stormsteg. Idag lanserade Nordnet en kampanj där alla kunder handlar USA-aktier courtagefritt hela vägen fram till valet!

Ni som följer mig vet att jag handlar en stor del av mina aktieportföljers innehav på amerikanska marknaden. Ja, dollarn står högt och S&P-500 ligger cirka -4,00% från ATH. Men jag gillar de amerikanska bolagen och vill äga dessa på mycket lång sikt. Ett bolag jag förmodligen kommer att öka på innehavet i är Omega Healthcare Investors. OHI är en amerikansk REIT och erbjuder en direktavkastning på 8,20%. Som ni kanske kopplade med bolagets namn så är Omega Healthcare Investors ett fastighetsbolag inom vårdsektorn. Förutom den höga direktavkastningen så har OHI även gett aktieägarna en bra historik av utdelningstillväxt där snittet ligger på cirka 7-10% per år.

Andra bolag jag har antecknat för att titta närmare på är:

Brookfield Asset Management 
Spiltans nya fond Spiltan Globalfond Investmentbolag har Brookfield Asset Management som ett av sina största innehav. Jag är intresserad av att ta in ett par investmentbolag som grund i Företagets aktieportfölj för att stabilisera och säkra upp mot de mindre snabbväxande bolagen som exempelvis e-handelexperten Avensia.  Investmentbolaget är viktat mot Fastigheter, Infrastruktur, Förnybar energi och private equity och har funnits i 115 år. Bolaget finns registrerat både på amerikanska och kanadensiska marknaden.

Berkshire Hathaway
Ännu ett amerikanskt investmentbolag som jag funderar på att öka mitt innehav i. Som ni flesta vet så drivs Berkshire Hathaway av investeringslegenderna Warren Buffet och Charlie Munger. Äger ni Berkshire i er aktieportfölj så blir ni indirekt delägare av bl.a. The Coca Cola Company, Apple, American Express,  Kraft Heinz Company och en hemlig andel av Mars Incorporated (godismärket).

Activision Blizzard
Ett högt värderat amerikanskt spelbolag (PC & konsol) med en stor spännande exponering mot e-sportens spännande framtid. Activision Blizzard har en mycket gedigen spelportfölj med titlar som bl.a. Call of Duty, Destiny, Angry Birds, Warcraft, Diablo och Starcraft. Bolaget har även köpt MLG (Major League Gaming) som driver professionella e-sportstävlingar och erbjuder även live streamade events. 2015 värvade Activision Blizzard ESPNs CEO Steve Bornstein för att bli ordförande för e-sportdelen i bolaget. Aktien har kommit ner cirka -6,00% senaste dagarna och kanske kan det vara läge att ta in bolaget/öka i en aktie vars kurs har en mycket fin historik…

Inget av ovanstående bolag är en köprek enligt mig, däremot är de spännande bolag och de är endast till för inspiration.

nordnet-gratis-usa-handel

nordnet-fri-courtage-aktiehandel

Har du inget konto på Nordnet sedan innan?

Gör som mig och öppna ett konto hos Nordnet för att spara till pensionen. Jag vill inte se mitt månadssparande i fonder (till att börja med) i pensionsportföljen varje dag, då är det perfekt med att “gömma” detta kontot hos en annan mäklare/bank.


Disclaimer: Jag äger aktier i Omega Healthcare Investors, Berkshire Hathaway, Avensia, Activision Blizzard och har tankar på att investera i Brookfield Asset Management. Jag har inte fått betalt för att skriva detta inlägg om Nordnet, men däremot så utgår det en liten ersättning om ni skulle registrera er via mina länkar. 

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

4 Comments

 1. EY november 3, 2016

  Går väll inte att handla OHI gratis hos Nordnet.
  Är ju endast SP500 företag som man kan handla gratis…

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 3, 2016

   Det stämmer bra!
   Jag köpte OHI idag, men på mitt Avanzakonto.

   Har du handlat någonting idag? 🙂

 2. EY november 3, 2016

  Jo, Köpte lite mer AT&T, Lockheed Martin, Disney och Apple 🙂

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *