LOADING

Type to search

Fyllt på i bolaget efter dagens nedgång på -10%

Share

Idag föll bolagets aktie med strax över -10% under dagen för att sedan repa sig ett par procent. Det påverkar givetvis portföljen för dagen men fallet sker genom ca fem transaktioner på börsen. Dagens omsättning ligger på otroligt låga 30 000kr och därför är fallet ingenting häpnadsväckande direkt.

Tourn International är enligt mig ett mycket spännande bolag och jag är cirka 2 veckor från att testa tjänsten skarpt genom vårt nya bolag. Jag har tidigare skrivit om att deras “Bloggkampanjer” är tråkiga och bör inte intressera den stora skaran av bloggare som jag gissa på är kvinnor i 15-30 årsåldern. Skulle jag se en förbättring på dessa kampanjer, som verkar vara inriktade mot mindre (inte yngre) influencers, så skulle mitt intresse för bolaget öka markant i investeringssynpunkt.

Däremot fortsätter dem att skapa attraktiva premiumkampanjer tillsammans med deras stora influencers. Exempel på dessa är Kenza, Bianca Ingrosso, Carolina Gynning, Hanna Graaf och Alexandra Bring. Jag har inte hittat några siffror eller information om hur marginalerna ser ut när det kommer till premiumkampanjer men ser med spänning fram emot Q3 rapporten där VD har flaggat för att när han i Q2 rapporten kommenterar;
“Första halvåret av 2017 är nu förbi och vi är nöjda med både resultatet och det vi åstadkommit. Intäkterna är cirka fyra gånger mer i jämförelse med föregående år, något som vi kommer försöka hålla eller öka under nästa halvår,” 

Tourn International utgör, efter dagens köp, 13,2% av Företagets Tillväxtportfölj. Därmed är bolaget portföljens fjärde största innehav efter Catena Media, Evolution Gaming och Alphabet Inc.
Läs mer om det spännande bolaget Tourn International hos Avanza!

Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *