Gårdagens köp – framtid för P/E 17,26 !?

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Igår genomförde jag ett köp som innebar att jag dubblade mitt lilla innehav (Företagets portfölj) i speljätten Activision Blizzard. Jag hade egentligen tänkt att vikta upp Företagets portfölj mot mer Sverige-exponering, men jag kunder inte motstå att öka i Activision Blizzard nu när kursen fortsatte ner. Jag skrev ett inlägg om bolaget och mitt första köp för några dagar sedan –  länk till inlägget!
Jag har även skrivit ett längre inlägg om bolaget där jag presenterar Activision Blizzard på ett utförligare sätt – länk till inlägget!

Dagens köp var i vanlig ordning av en mindre storlek och ser ut såhär:

Bolag: Activision Blizzard
Antal aktier: 10 st
Köpkurs: $35,56
PE-tal (2016 års estimerade resultat): 17,26
Andel av Företagets aktieportfölj: 7,49%

För att “kompensera” mot den höga dollarn så sålde jag igår även av mitt innehav i REIT:en Omega Healthcare Investors. Bolaget har en fin utdelningshistorik och passar mycket bra i en utdelningsportfölj med en ovanligt hög direktavkastning + utdelningstillväxt!
Läs mer om Omega Healthcare Investors!
Jag känner mig dock orolig hur fastighetsbolag och REIT (Real Estate Investment Trust) kommer att reagera framåt om, eller rättare sagt när, räntorna stiger.
Min preliminära plan är att använda de frigjorda pengarna till att fylla på i Investmentbolag. Mina innehav i Investor och Latour ska absolut vara bland de större positionerna i portföljen, men är för tillfället bland de minsta… Som jag nämnde i onsdagens blogginlägg så ligger det långtidsordrar ute på bolagen som borde gå igenom vilken dag som helst.

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

2 svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se