LOADING

Type to search

GolfStar – grym avkastning i form av aktieägarförmåner

Share

Idag öppnade Pepins upp dörrarna för alla som vill investera i GolfStar via deras plattform. Jag tycker det är mycket tråkigt att bolaget inte är aktivt på västkusten då aktieägarförmånerna är mycket trevliga för alla er som spelar/ska börja spela golf! 

GolfStar driver 21st golfbanor (sexton stycken 18-hålsbanor och fem 9-hålsbanor) som är placerade mellan Södertälje och Norrtälje, alltså runtom Stockholm. Bland annat ingår Lindö som är norra Europas största golfanläggning (!) med sina tre 18-hålsbanor, en 9-håls korthålsbana, sju övningsområden, hotell, restaurang och relax-avdelning.

Som medlem hos GolfStar så får du alltså möjligheten att spela precis som du vill. Vill du kunna spela på alla banor när du vill? Vill du kunna välja sex av anläggningarna och komma ner i pris?  Bara vardagar? Räcker det med 9-hålare?

Aktieägarförmåner (hämtade från Pepins.com) för dig som väljer att investera i GolfStar

Till dig som investerar i emissionen och som tänkt spela golf i 4 år till

 •  20 aktier (670 SEK) berättigar till 5 % på valfritt 4-årsabonnemang (start 2018)
 •  80 aktier (2 680 SEK) berättigar till 15 % på valfritt 4-årsabonnemang (start 2018)
 • 320 aktier (10 720 SEK) berättigar till 25 %  på valfritt 4-årsabonnemang (start 2018)

Alternativ till dig som fokuserar på investeringen men vill prova på golf

 • 20 aktier (670 SEK) erhåller 1 greenfee-check* för spel på valfri GolfStarbana 
 • 80 aktier (2 680 SEK) erhåller 4  greenfee-checkar* för spel på valfri GolfStarbana
 • 320 aktier (10 720 SEK) erhåller 16  greenfee-checkar* för spel på valfri GolfStarbana

*Greenfee-checkar gäller under 2018

Om du investerar via bolag finns ett speciellt erbjudande som tecknas av juridisk person

 • 1 600 aktier (53 600 SEK) erhåller ett års ”B2B play all” abonnemang för två personer (en av dem skall vara namngiven och i ledande befattning)
  Erbjudandet är inte bundet till investeraren och kan därför överlåtas till annan individ.

ERBJUDANDE TILL ALLA AKTIEÄGARE

Alla nya och existerande aktieägare, som efter avslutad emission äger sammanlagt 320 aktier eller fler (B aktier och B pref aktier kan räknas ihop) kommer alltid erbjudas:

 • 10 % rabatt på Golfstars egna sortiment – även på greenfee vid s.k begränsat abonnemang.
 • 10  % rabatt på framtida abonnemang ( kan ej kombineras med investeringserbjudandet).
 • En särskild inbjudan till olika tävlingar och arrangemang i Sverige eller utomlands till självkostnad.

Som ni ser så finns det mycket avkastning att hämta hem bara genom aktieägarförmånerna. Men hur går bolaget? 

golfstar pepins investera

Golfstar – alla banor

GolfStar som investering

GolfStar äger och driver golfanläggningar och fastighetsutveckling i samverkan vilket skapar kontinuerliga kassaflöden plus stora kapitalinkomster. Bolaget äger mark i Storstockholm för tre fastighetsutvecklingsprojekt med en total potential på över 1000 st bostäder. De senaste fyra åren har omsättningen ökat med över 100% och antalet medlemmar/spelare med 300%. Golfbanor under förvaltning har samtidigt gått från 7 till 21 stycken.

Affärsverksamheten kan liknas lite med framgångsrika Skistar där liftkort/greenfees skapar samverkan och synergier med hotell- och bostadsverksamhet. Bolaget har för tillfället 20% av marknaden, enligt memorandumet, i Storstockholm. 

GolfStar har Sveriges största utbud, bästa pris och 50 000 unika spelare (ca 10% av Sveriges golfare). Bolaget äger 450 ha mark där 160 ha är exporterbar mark runt golfbanorna. De  har tre pågående bostadsprojekt i olika stadier med potential på 1000-1600 bostäder. Dessutom stora garanterade intäkter från första projektet, Gripsholm etapp 1, under första halvåret 2018.

Enligt memorandumet så planerar bolaget även att expandera verksamheten genom samarbeten i Spanien, Portugal och Florida. Kapitalet som tas in via Pepins ska huvudsakligen användas till följande:

 • Fortsatt integrations- och rationaliseringsprogram av förvärvade anläggningar.
 • Utveckling av mark i fastighetsverksamheten.
 • Omstrukturering av låneportföljen i samband med genomförande av existerande fastighetsaffärer. 
 • Tillskott av nya anläggningar.
 • Läs hela memorandumet på Pepins.com!

GolfStar – Hur tänker jag?

Hade jag bott i närheten av GolfStars områden hade jag inte tvekat. Jag hade investerat och utnyttjat erbjudandet med 25% rabatt på ett fyraårsabonnemang. Det hade gett mig god avkastning i form av rabatt på en aktivitet jag älskar att utföra. Nu är det tyvärr så att jag bor på helt fel sida landet och kommer därför inte kunna utnyttja alla fördelar med att vara aktieägare. Därav kommer jag att avstå från att investera i GolfStar. Med det sagt så kan givetvis en investering fortfarande vara mycket attraktiv. Investerar ni? Tankar kring bolaget och verksamheten?

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Inlägget är inte sponsrat av Pepins eller GolfStar. Däremot innehåller det samarbetslänkar till Pepins.com. Du påverkas inte av att klicka på länkarna.

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

3 Comments

 1. DE januari 10, 2018

  Delägare i Pepins.
  Hur ser du på att investera i Pepins?

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *