LOADING

Type to search

Håller tummarna inför morgondagens omsättningssiffror

Share

Imorgon släpps novembers omsättningssiffror för Tourn International. För er som inte känner till bolaget så verkar man inom den trendade marknaden av “Influencer Marketing”. En influencer är är en person med många följare, oftast via sociala medier. Som de flesta säkert har märkt så förekommer marknadsföring genom dessa influencers flitigare för varje månad som går. Många företag har justerat annonseringsbudgetar från t.ex. klassiska bannerannonser mot att låta en kändis visa upp deras produkter i sina sociala medier för att sedan tipsa sina följare. Tourn är företaget som kopplar samman annonsörer med passande influencers. Jag har skrivit längre om bolaget här!

tourn international omsättningBild lånad från @adolfsson_simon på Twitter

Som ni ser i grafen ovanför så har Tourn ökat sina intäkter avsevärt sett mot 2016. Vad jag vet så finns det inget som pekat mot att november inte ska slå nytt rekord. Black friday och julhandel borde slå tidigare månader under året just för marknadsföring.

I sin omsättningsrapportering för oktober skriver även bolaget:
“Kvartalet inleder starkt, vi gör ytterligare en rekordmånad och ser ljust på kvartal fyra. Anledning till fortsatt ökade intäkter är en växande kundportfölj och ökade intäkter via Youtube”.

Innan oktober slog nytt rekord så gjordes det även i september. Då beskrev bolaget att ökade intäkter berodde på framförallt två faktorer; marknaden för influencer marketing mognar mer och mer samtidigt som Tourn tar en starkare marknadsposition. De har nu även intäkter utanför Sverige.

Färsk rapport om hur Influencer marketing kommer att utvecklas under 2018

MarketingDive.com har släppt en rapport/inlägg nu i december om hur de ser på marknaden framöver – läs rapporten här!
Bland annat har de gjort en undersökning där 39% av alla marknadsförare (181st medverkade i undersökningen) kommer öka sin budget mot Influencer Marketing under 2018.

 

tourn international analys

Som det ser ut just nu så verkar jag ha kommit in bra i bolaget och aktien. Jag har inte köpt något på ett tag och är för tillfället nöjd med min position på 17,7% av Företagets Tillväxtportfölj. Samtidigt är min totala exponering mot bolaget endast 3,9% om mina tre aktieportföljer slås ihop.

Aktien är dåligt omsatt även om den senaste tiden har börjat att se någon form av volym. Det bidrar självklart till att kursen är volatil och svängingar på +-5% per dag är något du får räkna med.När jag började skriva om Tourn i juli tidigare i år så hade bolaget 330 aktieägare, idag är vi 606st. Kul att folk har fått upp ögonen för bolaget och att intresse har börjat visas!  Jag äger aktier i bolaget och planerar på att hålla hårt i dessa framöver.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

.

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *