Har idag köpt aktier i tre olika bolag

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Idag har jag genomfört tre köp i tre olika bolag. Jag har dessutom äntligen fått kopplat mitt Företags aktieportföljer så de nu går att se/förvalta under privata inloggningen. Inte en dag försent!

Dagens första köp var i Skanska. Igen. Som ni ser på bilden nedanför så har timingen varit usel men som tur är så är köpen små och Skanska står fortfarande för endast 5,7% av Privata aktieportföljen och lite mer, 11,9%,  av Företagets Trygghetsportfölj. Långsiktiga målet är att köpa mer i andra innehav som Investor, Apple & LVMH så dessa tar en större exponering än Skanska i Trygghetsportföljen.

skanska
Skanska aktiekurs

DI skrev en artikel om Skanska häromdagen som ni kan se nedanför. Även om mycket av det är spekulation så ligger det förhoppningsvis något i det då Skanska nu handlas runt 5,00% i direktavkastning.

skanska
Skanska i DI (Bild lånad från @@mangoldX)

Köp nummer två för dagen blev LVMH – Louis Vuitton Moët Hennessy. Det franska lyxkonglomeratet som består av runt 70st “houses” som de kallar det för. Varje house kan bestå av olika varumärken/bolag som t.ex. Dom Perignon, Hublot och Louis Vuitton.

Ingen djupare analys ligger bakom köpet förutom att det var dags att öka i bolaget för att viktningen inte skulle sacka efter i Företagets Trygghetsportfölj. Här är målet att alla bolag ska ligga ungefär jämnviktade. LVMH handlas just nu till PE 25-27 (TTM). Direktavkastningen ligger på strax under 2,00%.


Tredje och sista köpet för dagen gjordes även detta i Företagets Trygghetsportfölj och det blev en ökning i Investor. Precis som i LVMH så är det ingen djupare analys som ligger bakom köpet. Istället köper jag löpande i dessa bolag som målet är att äga “hela livet”. Det är en lång tid och mycket lär hända på vägen, men det är kul med en målsättning…

Har ni köpt eller sålt något på sistone?
Läs mer om Skanska hos Avanza!

Läs mer om LVMH hos Avanza!

Läs mer om Investor hos Avanza!

Inlägget innehåller samarbetslänkar

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Gillar du det du läser?
Prenumerera kostnadsfritt på mina framtida artiklar:
TIPS!

Visa uppskattning genom att dela artikeln…

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

5 svar

 1. Vad har du för tankar kring catena Medias rapport och hur tror du listbytet kommer påverka handeln i aktien samt aktiekursen framöver?

 2. Har också köpt Skanska. Ett köp på 182 och ett på 171 så det blev ganska bra tycker jag. Kikat på Investor, men det skulle bli ett nytt innehav i så fall och jag tycker inte riktigt att jag har plats för det. Får fundera vidare om det kan vara idé att sälja något annat. Köpte lite Kindred på 85 också.

 3. Hej Axel,
  jag har fortfarande planer på att slänga ihop ett inlägg om mina tankar angående rapporten, men har tyvärr inte hittat någon tid. Jag är långsiktig i caset och ser mycket ljust på bolaget och dess förmåga att fortsätta tjäna mycket pengar i flera år framöver.

  Listbytet ser jag bara som positivt, dock är aktiekursen och handeln endast spekulationer så jag avstår det… 😉

  Ha en go lördag!

 4. Kul!
  Jag är, som du kanske vet, förespråkare för att ha ett par investmentbolag som hörnsten i portföljen!

  Trevlig helg!

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se