Hjälp mig att bygga min Pensionsportfölj!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Filat vidare på Pensionsportföljen och tycker att det känns som en bra och relativt trygg portfölj med 6st investmentbolag (Lista över 30 st investmentbolag) i grunden. Bolag som Alphabet, Microsoft och Facebook kommer fortsätta att “ta över mer av världen” inom sina områden enligt mina spekulationer.

Jag vill inte sitta utanför E-sport-tåget och tycker att Activision Blizzard är en mycket spännande exponering mot detta.

Starbucks Coffee växer stabilt och expanderar med fasansfull fart runtom i världen. ICA Gruppen borde vara en stabil placering då folk alltid kommer behöva föda och ICAs butiker är generellt de absolut fräschaste/bästa enligt mig. Dessutom en trevlig utdelning som hjälper portföljens direktavkastning.

Vad tror ni om denna portföljen? Listan är inte spikad och därför kul med lite åsikter och feedback. Kom gärna med “tips” på vad ni äger i ert pensionssparande!

[gdoc link=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kHOeINyLrHM79fzNkIcCTl30U2ZYpqq7hihEyZV82mg/edit?usp=sharing” height=”1100″]

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

10 svar

 1. Hej,

  Gillar bloggen och du gav mig intresse för en utdelningsportfölj! Det tackar jag för, men bloggutsendet anpassas dåligt till mobil när du använder exel-blad!

  Kolla på det och fortsätt med det du gör!

  /Martin

 2. Mycket stilig portfölj! 🙂
  Har en fråga som du säkert svarat på i något annat sammanhang:
  Du har ju redan en privat portfölj. Är inte tanken med denna att den ska vara long-lasting och sträcka sig över pensionen eller är det en portfölj som du kommer börja nyttja tidigare än så?

 3. Tack Martin för komplimang och feedback Martin!

  Jag är medveten om detta, dock så bygger jag mina egna portföljer i ett stort Google Spreadsheet på en 27″ mac. Därav blir det såklart ingen höjdare via telefonen…
  Tyvärr så orkar jag i nuläget inte driva tre extra portföljer för att det ska vara mobilanpassat, men jag ska titta på möjligheterna 🙂

  Mvh VKI

 4. Hej KtM,
  privata portföljen är mitt totala sparande (bortsett från “Akutfonden” och insatsen i min bostadsrätt) och därför är jag öppen för att använda denna i framtiden för att t.ex. köpa ny bostad, sommarstuga eller vad det nu kan vara.

  Jag skulle vilja ha en portfölj som är öronmärkt för pensionen som ej får röras oavsett vad som skulle hända…

  Men återigen, jag filar på planen än så länge! 🙂

  Mvh VKI

 5. Om du ska diversifiera ännu mer och exponera dig mot e-sport och en som tar över världen så skulle jag lägga in Amazon också. De köpte upp twitch vilket är världens största streamingtjänst för e-sport, men får ändå exponering emot världens största E-handels plattform. Även kanske PayPal kan vara ett bolag som rider på den vågen också.

 6. Tack för tipset Investacus Saverajus!
  Ska titta lite närmare på Amazon när tid ges. 🙂

  Mvh VKI

 7. Tack för som vanligt trevliga inlägg. Apropos Dividend Aristocrats lista som kom i nästa inlägg, har jag nr 1,3, 4,5 och 7 där. (och ett tjogtal ytterligare från USA). Däremot ser jag inte någon från den listan i din pensionsportfölj. Hur kommer det sig? En annan fråga, har du funderat på antalet, bara 12 st? Samt att den är så tungt viktad mot investmentbolag, som står för väldigt mycket i portföljen. Du får ju en bra spridning ändå, indirekt genom dem, men ändå? Absolut inget negativt i detta, men hade varit kul att höra funderingarna här.

  /Dan

 8. Att du inte gått in i Catena Media än. De har gjort en helt fantastisk resa och har en strålande framtid som väntar. Bland annat förväntas ett listbyte inom kort och många saftiga uppköp med låga p/e-tal.

  Inte nog med detta backas de upp av Optimizer Invest som är en framgångssaga i sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se