LOADING

Type to search

Share

Jag har gjort en mycket simpel jämförelse mellan olika investmentbolag och deras historiska prestationer kursmässigt. Näst intill alla har överpresterat OMXS30, men framförallt Ratos har haft mycket stora besvär.

Vilket Investmentbolag är er favorit? Om ni hade hade varit tvungna att placera hela ert sparkapital i ett enda investmentbolag, vilket hade det då blivit?

Klicka på bolagens namn för att läsa mer!

Investmentbolagen som är med i jämförelsen:

investmentbolag-tips

 

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

7 Comments

 1. Rolf Karlsson november 4, 2016

  lite svårt att se färgerna i grafen………

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 5, 2016

   Beklagar… Du får skriva till Avanza och be dem göra något åt det 😉

 2. Humankapitalisten november 4, 2016

  Vilket investmentbolag tror du kommer väga tyngst i din egen portfölj om några år?

  I övrigt vill jag tacka för intressanta inlägg! En liten tanke: din hemsida är jättesnygg men den har blivit allt långsammare på att ladda sidor, det kan ta många sekunder att komma in på en sida. Dina inlägg är fortfarande värt väntan, men det är lite frustrerande 🙂

  //Humankapitalisten

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 5, 2016

   Tack för komplimang och feedback!
   Jag är mycket väl medveten om detta och jag har försökt ta tag i det flera gånger, men vet inte riktigt vad jag ska göra. Numera, sen cirka 4-5 månader tillbaka, så använder jag bara lågupplösta bilder i inläggen. Jag vet inte om de gamla bilderna i inlägg som gjordes för ett år sedan fortfarande drar ner speeden?

   Jag tror Investor kommer att väga tyngst, möjligtvis Latour.
   Vad har du själv för favorit? 🙂

   Mvh VKI

   1. Humankapitalisten november 5, 2016

    Jag är själv ny på hemsidor så jag har tyvärr inte heller något bra svar på lösning. Hoppas att du knäcker nöten, annars får jag helt enkelt ha lite mer tålamod 🙂

    Min favorit och enda investmentbolag i portföljen är Investor. Jag gillar så gott som samtliga pjäser i deras artilleri med undantag för Ericsson och Electrolux. Har spanat in samtliga andra större svenska investmentbolag och även om det finns mycket kompetens där så har jag inte fastnat för någon av portföljuppsättningarna.

    Fortsatt lycka till med investeringar, företag och bloggande!

    //Humankapitalisten

 3. Anonym november 5, 2016

  Har aldrig förstått varför inte aktiegrafer kan visa den totala avkastningen?

  En jämförelse blir annars väldigt missvisande över en längre tid.

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 5, 2016

   Instämmer!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *