Idag har jag dubblat mitt innehav i Activision Blizzard

Activision Blizzard

Precis som rubriken lyder så har jag idag gjort ett köp i amerikanska speljätten Activision Blizzard. Detta innehavet är tänkt att stå för min exponering som jag vill ha mot den extrema tillväxten inom E-Sport i min privata aktieportfölj.

När jag tog mina två första positioner i slutet av 2015 så gjorde jag det inte långt ifrån “toppen” innan ett rejält “ras” kom. Jag var tyvärr för rädd för att köpa mer och min totala portföljstorlek var för liten för att jag skulle våga köpa mer då jag hade varit för hårt viktad mot Activision Blizzard. (Se bild nedanför)

activison blizzard-kursgraf

Dagens köp var som vanligt av mindre storlek:

Köp av antal aktier: 10st
Kurs: $39,82

Totalt innehav i portföljen: 20st aktier
GAV: 316,96 SEK
YoC: 0,69%
Bolagets värde i portföljen i skrivande stund: 6735 SEK
Bolagets procentuella storlek i portföljen i skrivande stund: 5,36% (finns lite utrymme att öka ännu mer vid nedgång då bolaget maximalt får utgöra 7% av totala aktieportföljen)
Titta i min privata aktieportfölj!

activision blizzard-aktieblogg

Varför äger jag Activision Blizzard?

Jag föredrar egentligen att äga bolag som visar de perfekta “trappstegen” i grafer över historik när det kommer till exempelvis omsättningstillväxt, vinsttillväxt och utdelningstillväxt. Men som jag både har skrivit om innan och tänkt länge själv så vill jag exponera min portfölj mot E-sport. E-sport växer så det knakar och likaså själva spelbranschen i sig. Jag skrev ett inlägg om ett par olika bolag du kan välja mellan för att exponera dig mot E-sport – läs mitt inlägg om E-sport här!
Om ni tittar förbi sidan där jag visar upp min privata aktieportfölj så kan ni även se att jag har som mål att ta en position i techjätten Microsoft i framtiden. Även här får man en spännande och annorlunda, jämfört med Activision Blizzard, exponering mot E-sporten.

I samband med att jag gjorde mina första inköp i Activision Blizzard så skrev jag ett långt inlägg om bolaget och fördelar/nackdelar om investeringen – läs mitt inlägg om Activision Blizzard här!

Nu har jag 29 291 SEK + löpande månadsspar kvar att handla för under 2016. Ser fram emot att kunna öka i NEPA, Indutrade, Skanska & Kinnevik alternativt ta in Kopparbergs och Lundbergföretagen.

Vill du läsa mer om Activision Blizzard så hittar du bolaget hos Avanza här!

 

One Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *