Idag har jag dubblat mitt innehav i Activision Blizzard

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Precis som rubriken lyder så har jag idag gjort ett köp i amerikanska speljätten Activision Blizzard. Detta innehavet är tänkt att stå för min exponering som jag vill ha mot den extrema tillväxten inom E-Sport i min privata aktieportfölj.

När jag tog mina två första positioner i slutet av 2015 så gjorde jag det inte långt ifrån “toppen” innan ett rejält “ras” kom. Jag var tyvärr för rädd för att köpa mer och min totala portföljstorlek var för liten för att jag skulle våga köpa mer då jag hade varit för hårt viktad mot Activision Blizzard. (Se bild nedanför)

activison blizzard-kursgraf

Dagens köp var som vanligt av mindre storlek:

Köp av antal aktier: 10st
Kurs: $39,82

Totalt innehav i portföljen: 20st aktier
GAV: 316,96 SEK
YoC: 0,69%
Bolagets värde i portföljen i skrivande stund: 6735 SEK
Bolagets procentuella storlek i portföljen i skrivande stund: 5,36% (finns lite utrymme att öka ännu mer vid nedgång då bolaget maximalt får utgöra 7% av totala aktieportföljen)
Titta i min privata aktieportfölj!

activision blizzard-aktieblogg

Varför äger jag Activision Blizzard?

Jag föredrar egentligen att äga bolag som visar de perfekta “trappstegen” i grafer över historik när det kommer till exempelvis omsättningstillväxt, vinsttillväxt och utdelningstillväxt. Men som jag både har skrivit om innan och tänkt länge själv så vill jag exponera min portfölj mot E-sport. E-sport växer så det knakar och likaså själva spelbranschen i sig. Jag skrev ett inlägg om ett par olika bolag du kan välja mellan för att exponera dig mot E-sport – läs mitt inlägg om E-sport här!
Om ni tittar förbi sidan där jag visar upp min privata aktieportfölj så kan ni även se att jag har som mål att ta en position i techjätten Microsoft i framtiden. Även här får man en spännande och annorlunda, jämfört med Activision Blizzard, exponering mot E-sporten.

I samband med att jag gjorde mina första inköp i Activision Blizzard så skrev jag ett långt inlägg om bolaget och fördelar/nackdelar om investeringen – läs mitt inlägg om Activision Blizzard här!

Nu har jag 29 291 SEK + löpande månadsspar kvar att handla för under 2016. Ser fram emot att kunna öka i NEPA, Indutrade, Skanska & Kinnevik alternativt ta in Kopparbergs och Lundbergföretagen.

Vill du läsa mer om Activision Blizzard så hittar du bolaget hos Avanza här!

 

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se