LOADING

Type to search

Idag har jag köpt och sålt Alibaba

Share

Idag tog jag första steget och gjorde därmed första transaktionerna för omformuleringen i Företagets aktieportföljer. Första steget blev att sälja Alibaba (från Företagets trygghetsportfölj) och tacka för +10% avkastning. Eller tacka och tacka… Jag köpte nämligen aktier i Alibaba direkt efter fast i Företagets Tillväxtporfölj. Här är det insatta kapitalet låst och Alibaba kommer därmed få en mycket mindre total exponering sett till mina totala investeringar.

Jag tycker att Alibaba är ett mycket spännande bolag, men det är givetvis svårt att få grepp om verksamheten som är så gigantisk. Eftersom jag vill få exponering mot bolaget så låter jag Tillväxtportföljen få en liten post. Dessutom så blir det någon form av exponering mot asiatiska konsumenter. För er som är intresserade av att läsa mer om Alibaba så rekommenderar jag följande länkar:

Efter köpet så ser Företagets Tillväxtportfölj ut såhär:

 1. Activision Blizzard
 2. Alibaba Group
 3. Alphabet (Google)
 4. Catena Media
 5. Evolution Gaming
 6. Fortnox
 7. Leo Vegas
 8. Shopify
 9. Tourn International

Nästa naturliga övergång borde vara att flytta Amazon från Trygghetsportföljen till Tillväxtportföljen. Däremot tar det emot att sälja av innehavet som visar +50% efter bara ett par månader och lyser starkt blått i portföljen. Det är väl kanske bara till att dra plåstret…

Jag rekommenderar även er som är intresserade av bolaget att lyssna på dessa två avsnitt om Alibaba som är producerade av podcaster Digitala Draken. Mycket välgjorda avsnitt!


Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

1 Comment

 1. CodeNCrayons maj 24, 2018

  Haha, jag har exakt samma problem. Vill inte flytta aktier för att de visar blått i portföljen. Hade PDX sen IPO och flyttade direkt till ISK från depå samt efter ett tag till en KF från ISK och nu är den “bara” upp 197% i min KF istället för 580ish% om den legat kvar i min depå. Konstigt hur hjärnan fungerar, för det spelar ingen roll mer än att jag inte ser en lika bra blå siffra.

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *