LOADING

Type to search

Tags:

Idag köpte jag fler aktier i den Kinesiska techjätten

Share

Idag föll Alibaba ca -4% och jag passade på att fylla på mitt innehav i den Kinesiska techbolaget. Flera av de stora techjättarna så som Netflix, Apple, Facebook, Google och Amazon föll tungt idag. 

Flera amerikanska finansprofiler pekar på President Trumps skattereform som anledning till det tunga fallet. Tech-sektorn  har den tredje lägsta skatten av de olika sektorerna i USA och tjänar ofantligt stora summor pengar. Oroligheterna verkar sprida sig om att chansen för sänkt skatt inom sektorn blir mindre och mindre. Men vad vet jag som den småsparare jag är? I ärlighetens namn; ingenting.

Jag tycker att Alibaba är ett fruktansvärt spännande bolag och jag har därför valt att passa på att öka innehavet en aning. Efter dagens köp så står nu Alibaba för 11,10% av “Företagets Trygghetsportfölj” (som kanske snart får ett nytt namn). Är du intresserad av bolaget så har jag skrivit ett längre inlägg med både mina tankar och en del fakta/information: Alibaba – Cha Ching. Har ni passat på att fylla på i några bolag idag?

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Inlägget innehåller samarbetslänkar

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *