LOADING

Type to search

Idag öppnar Alvestaglass för handel – jag håller hårt i mina aktier!

Share

Alvestaglass handlas från och med idag, 6e december t.o.m. 11e december. Alldeles lägligt inför handelsperioden på Pepins market så har bolaget släppt sin senaste kvartalsrapport och även ett mycket intressant pressmeddelande.

Q3 rapporten finns att läsa under Steakholders Club på Pepins.com och ser mycket trevlig ut. Proteinglassen LOHILO fortsätter sin tillväxtresa och omsättningen av just LOHILO har ökat med +382% under 2017. LOHILO har med god marginal passerat 30 Mkr i omsättning under 2017 (8,6 Mkr, 2016)

Siffror hämtade från Alvestaglass Q3-rapport

Juli – september 2017 (Q3)
Nettoomsättningen uppgick till 24 089 tkr (15 931), vilket motsvarar en ökning om 51,2%. Bruttomarginalen uppgick till 54,4% (52,9%).
Rörelseresultat före avskrivningar och räntekostnader uppgick till 3 175 tkr (1 732). Resultat före skatt uppgick till 2 501 tkr (1 246).

Januari – september 2017
Nettoomsättningen uppgick till 64 266 tkr (42 471), vilket motsvarar en ökning om 51,3%. Bruttomarginalen uppgick till 53,2% (57,7%).
Rörelseresultat före avskrivningar och räntekostnader uppgick till 6 057 tkr (4 690). Resultat före skatt uppgick till 4 038 tkr (3 190).

alvestaglass q3


Omsättningen steg alltså med +51% (!) i Q3 jämfört med föregående år och nya produkter/sorter har lanserats under hösten. Vinstmarginalen landade strax över 10% och även den en kraftig förbättring.

“Alvestaglass befnner sig i en otroligt stark utveckling- och expansionsfas. Vi har väldigt höga målsättningar för 2018 och under Q3 har det varit en intensiv period för att lägga grunden till det. Vi anställer både i fabriken och på säljsidan för att möte den stigande e erfrågan. Vårt målmedvetna arbete med att öka exportandelen skördar nu framgångar. Idag svarar exporten för 13% av bolagets totala omsättning och vi ser stora möjligheter att andelen ska fortsätta att öka under det kommande året.” – Richard Hertvig, VD


Igår publicerades även ett pressmeddelande där Alvestaglass gick ut med sitt nya 5-åriga exportavtal. Avtalet innebär att Norges största glassleverantör, Diplom-IS, får rätten att distribuera Alvestaglass produkter i hela Norge. Det leder i sin tur till att Alvestaglass får en direkt rikstäckande exponering från dag ett genom en så pass stark partner som Diplom-IS.

“–Proteinglassen LOHILO har blivit vår största succé någonsin och den väcker även internationell uppmärksamhet. Produkten ligger helt rätt i tiden – en livsstilsprodukt med fokus på hälsa och välbefinnande. Varumärket har vi byggt upp med starka ambassadörer i bl a sociala medier och på andra målgruppsinriktade event, där vårt mål är att finnas representerade i nio länder under 2018” – Richard Hertvig, VD Alvestaglass.

Jag håller hårt i mina Alvestaglass aktier och jag har en känsla av att det är många fler som kommer att göra det nu under handelsperioden. Är du köpare eller säljare av Alvestaglass nu under handelsperioden?

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Disclaimer: Jag äger aktier i Alvestaglass. Inlägget innehåller samarbetslänkar.

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *