Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
  • Automatisera ditt sparande & investeringar
  • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
  • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
  • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Idag sålde jag sista innehavet i Facebook

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Under våren har jag sakta men säkert genomfört rotationer i Företagets aktieportföljer. Jag har skrivit om det många gånger tidigare så jag ska inte gå in djupt på det igen. Men för er som inte känner till tankarna bakom rotationen;

Mitt helägda aktiebolag som fungerar som ett “aktivt holdingbolag” har idag två aktieportföljer; Företagets Tillväxtportfölj och Företagets Trygghetsportfölj. Under våren har jag flyttat innehav som Alibaba och Amazon från Trygghetsportföljen till Tillväxtportföljen där de egentligen hör hemma. Tillväxtportföljen startades med 100 000 kr i kapital och kommer inte att få några fler insättningar. Värdet är idag, ca 12 månader efter start cirka 150 000 kr.

Trygghetsportföljen däremot får nytt kapital löpande så fort det finns likvider i bolaget som inte kommer att behövas. Det innebär att Trygghetsportföljen redan är och kommer bli mycket större än Tillväxtportföljen. Därmed vill jag hitta stora, stabila bolag med fin utdelningshistorik i Trygghetsportföljen.

facebook

Idag sålde jag sista innehavet i Facebook (Länk till Facebook hos Avanza!) (som fortfarande låg kvar i Trygghetsportföljen) och tackade för +19% på bara ett par månader. Jag gillar Facebook som bolag och kommer med största sannolikhet att äga aktien igen, men väljer att sitta utanför under rapporten den 25 juli för att se hur GDPR m.m. påverkar intjäning osv.

Företagets aktieportföljer ser därmed ut såhär:

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se