LOADING

Type to search

Idag sålde jag sista innehavet i Facebook

Share

Under våren har jag sakta men säkert genomfört rotationer i Företagets aktieportföljer. Jag har skrivit om det många gånger tidigare så jag ska inte gå in djupt på det igen. Men för er som inte känner till tankarna bakom rotationen;

Mitt helägda aktiebolag som fungerar som ett “aktivt holdingbolag” har idag två aktieportföljer; Företagets Tillväxtportfölj och Företagets Trygghetsportfölj. Under våren har jag flyttat innehav som Alibaba och Amazon från Trygghetsportföljen till Tillväxtportföljen där de egentligen hör hemma. Tillväxtportföljen startades med 100 000 kr i kapital och kommer inte att få några fler insättningar. Värdet är idag, ca 12 månader efter start cirka 150 000 kr.

Trygghetsportföljen däremot får nytt kapital löpande så fort det finns likvider i bolaget som inte kommer att behövas. Det innebär att Trygghetsportföljen redan är och kommer bli mycket större än Tillväxtportföljen. Därmed vill jag hitta stora, stabila bolag med fin utdelningshistorik i Trygghetsportföljen.

facebook

Idag sålde jag sista innehavet i Facebook (Länk till Facebook hos Avanza!) (som fortfarande låg kvar i Trygghetsportföljen) och tackade för +19% på bara ett par månader. Jag gillar Facebook som bolag och kommer med största sannolikhet att äga aktien igen, men väljer att sitta utanför under rapporten den 25 juli för att se hur GDPR m.m. påverkar intjäning osv.

Företagets aktieportföljer ser därmed ut såhär:

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *