Investeringsupplägg inför sensommar & höst

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

OMXS30 stängde denna veckan på -1,46% och mitt enda inköp i privata aktieportföljen blev en påfyllning av Activision Blizzard när deras kurs gjorde ett par procents dropp.

Jag har nu 29 000kr i likvida medel i privata portföljen som tanken fortfarande är att sprida ut över slutet av augusti, september, oktober och november. Nuvarande likvida medel tillsammans med månadssprandet på 5000kr ger totalt 44 000kr att spendera. Detta innebär att om man inte rånkar med sista dagarna i augusti så är det nästan 15 000kr i månaden. Hur ska jag lägga upp min taktik? Vad ska jag köpa? Hur mycket ska jag köpa för i varje bolag? När ska jag köpa!?

Taktik

Jag har inget riktigt bra svar här ännu tyvärr. Hade vi legat i en tydligen nedgång för hela börsen så hade det varit lättare att bara bestämma sig för att köpa t.ex. vissa datum. Men det tar emot att köpa nu när börsen har gjort ett rejält ryck det senaste (bortsätt från denna veckan).

Vad ska jag köpa?

Jag vill plocka in Walt Disney och Microsoft från andra sidan Atlanten, men det tar emot otroligt mycket att ta en första position på USAs all time high… Jag vill även äga Lundbergföretagen, men samma problem ställer till det för mig där… Jag är mycket sugen på att även ge en plats i portföljen till Novo Nordisk (togs nyligen in i Företagets portfölj) och Johnson & Johnson, men hade nästan behövt göra mig av med något bolag då. Kanske Unibet som ryker? Sen ska man inte glömma min lilla förälskelse av franska LVMH… som jag drar mig från att handla då det måste ske via telefon och mäklarbord…

Långtidsordrar just nu:

När ska jag köpa?

Jag har under hela sommaren haft förhoppningar om att det klassiska mönstret med nedgångar under sensommar och höst skulle upprepa sig. Fortsätter börsen ner under slutet av augusti så börjar jag förmodligen spridningen av mina köp.

Hur gör du? Sprider du dina köp varje månad? Kanske jobbar du med dina Twitterkollegor genom hashtagen #uppesittarkväll? Dela gärna med dig av dina köptankar inför hösten här nedanför! 🙂
Om ni inte redan gör det: Följ mig på Twitter och/eller registrera din mail tillsammans med 850st andra för att få nyhetsbrev varje gång jag skriver ett nytt inlägg!

Intresserad av vad jag äger? Ta en titt:

[adinserter block=”2″]

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

3 svar

  1. Har precis som du lite svårt att bestämma vart mina slantar skall ta vägen i höst, förhoppningsvis klarnar det framöver med lite köplägen.

    En lite off-topic fråga gällande din företagsportfölj. Investerar du löpande i en Aktiedepå eller med skattade pengar i en KF? Känns som att bokföringen i en aktiedepå kan bli lite jobb, beror ju givetvis hur många transaktioner i månaden dock. Sitter själv med ett bolag och investerar överskottet i en KF för tillfället.

  2. Jag kör precis som du, allt överskott in i en företagsägd KF.

    Jag har en anställning utöver mitt bolag så alla pengar som “blir över” sparas (investeras). Ingen lön tas ut!

    Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se