LOADING

Type to search

Tags:

Investmentbolaget som äger Juventus och Ferrari

Share

Är du intresserad av fotboll? Kanske är du ett fan av fotbollsklubben Juventus? Eller är sportbilar ditt intresse? När jag de senaste dagarna har samlat ihop utländska investmentbolag till investmentbolag.se så kom jag över det Italienska investmentbolaget Exor

Genom att äga aktier i Exor får du exponering mot bl.a. Juventus (Exor äger ca 63,77% av klubben), Ferrari (Exor äger 22,91% av Ferrari) och Fiat Chrysler Automotive (Exor äger 29,23% av Fiat).

Genom ägande i Fiat, så får du även exponering mot deras varumärkesportfölj som består av bl.a: Maserati, Jeep, Dodge, Alfa Romeo, Chrysler och Fiat.

exor investmentbolag
Exor innehav

Tå snabba punkter att vara tydlig med är att Exors totala exponering mot Juventus är endast 1,9%. Dessutom får du en stek i The Economist, vem vill äga en tidning i dessa tider? Inte jag iallafall… Återigen endast 2,1% av Exors totala innehav.

exor investmentbolag

Jag har inte gjort någon djupare analys av Exor och jag är inte heller påväg att investera själv i bolaget, men jag tyckte att innehaven i Ferrari och Juventus kan vara kul för er som kanske är fans av “varumärkena”. Exor har gått bra på börsen senaste tre månaderna med en uppgång på +7,30% och har 16st ägare hos Avanza.

 
Läs mer om investmentbolaget Exor hos Avanza!

Innehåller samarbetslänkar till Avanza

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *