LOADING

Type to search

Jag gjorde tre transaktioner under förra veckans stökigheter

Share

Ingen lär ha missat stökigheterna på börsen förra veckan. Jag själv passade på att göra tre mindre transaktioner under veckans gång. Dock har jag valt att hålla hårt i mina cirka 28% likvider tillsvidare.

Transaktion nummer 1 - LVMH

Första köpet gjordes i LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Bolaget finns i både Företagets Trygghetsportfölj och Privata aktieportföljen. Köpet gjorde i Privata aktieportföljen och LVMH står nu för cirka 10% av portföljen.

Aktiekursen har pressats en del (ca -15%) på sistone där en stor anledning är stökigheterna kring eventuellt höjda skatter på lyxprodukter i Kina. Läs mer här: https://finance.yahoo.com/news/lvmh-falls-confirming-china-border-151137257.html

Transaktion nummer 2 - Fortnox

Andra köpet blev en liten ökning av Fortnox på 69kr i Privata aktieportföljen. Precis som i LVMHs fall så har Fortnox kurs varit pressad och är ner ca – 16% från toppen i slutet av Augusti. Fortnox har, vad jag vet, inget särskilt operativt som har hänt under tiden. Däremot är bolaget mycket högt värderat och trots -16% så är värderingen fortfarande hög. Köpet var litet och första sedan i början av sommaren.

Transaktion nummer 3 - Hemfosa

Jag har under ett par månader ägt en bevakningsaktie i Hemfosa fastigheter. Då jag under perioden har haft mycket att göra på jobbet så har inget fokus lagt på att läsa på mer om bolaget och jag väljer nu att släppa “bevakningen” tills vidare.

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

2 Comments

 1. 10årsplanen oktober 25, 2018

  Intressant kring Fortnox och Hemfosa. Menar du att du inte längre tycker Hemfosa ser attraktivt ut och släpper därmed bevakningen? På vilka grunder i så fall? 🙂

  Svara
  1. Västkustinvesteraren oktober 31, 2018

   Tjenare 10årsplanen,
   det är inte det jag menar.
   Däremot har jag inte haft tid (och ser inte ut att få tid) till att sätta mig ner och gå igenom bolaget på det sätt jag önskar. Därför så släpper jag bevakningsaktien tillsvidare och låter bolaget ligga kvar i bevakningslistan. Alltså tycker jag inte att bolaget ser mindre intressant ut, bara att jag själv inte har tid att ta mig an caset tillsvidare.

   Vad tycker du själv om Hemfosa? 🙂

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *