Jag har reserverat andelar i ett nytt Tessin-projekt!

tessin-investera fastigheter

Strax efter lunch igår fick jag mail av Tessin om ett nytt bostadsprojekt. Jag reserverade andelar direkt utan att ha läst på något om caset (ej bindningsfritt, men du får en “reserverad plats”). Det var dock ett par snabba punkter som tilltalade mig:

 • Minimiinvestering: 20 000 kr
 • Årligt avkastningsmål 9,00%
 • Säkerhet i form av fastighetspant, aktiepant och moderbolagsborgen.

Det finns en video (Se videon på Tessins hemsida) där man får se en kortare presentation om projektet av bolagets grundare Annika Backlund.  I skrivande stund så är 86% av lånet reserverat på Tessins marknadsplats. Jag har som sagt reserverat en bit av kakan för att läsa på ytterligare under morgondagen. Idag står sol, golf och matlagning på schemat. Är du det minsta intresserad så är ett tips att reservera en andel av projektet för att sedan läsa på när du har tid. Det är inte något bindande och inga avgifter.

Återkommer förhoppningsvis under morgondagen med lite djupare tankar om projektet!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Samarbetslänk

2 Comments

 1. Hej
  Verkar mycket intressant med Tessin, jag har mycket begränsade kunskaper om deras upplägg. Det jag läst hittills har väckt frågan om beskattning av avkastningen, kan man äga i en KF eller ISK, eller gäller det beskattning med sedvanlig 30% skatt // trevlig helg
  Rolf Karlsson Skövde

  • Hej Rolf,
   kul att du är intresserad av Tessin!

   Jag har skrivit om hur du blir beskattad här: http://vastkustinvesteraren.se/tessin-skatt-sahar-beskattas-du-nar-du-investerar-via-tessin/

   Alltså blir du generellt beskattad med inkomst av kapital (30%) när du investerar i ett lån som det gäller i detta fallet! :-)

   Mvh VKI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *