Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Kommentar och svar på åsikter om Aktiefeed.se

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Jag har under eftermiddag/kvällen fått in klagomål på min tjänst www.aktiefeed.se från olika bloggare. Från början importerade Aktiefeed endast början av varje inlägg och länkade sedan till bloggarens blogg.

Efter att jag stött på Bloglovins liknande funktion med att importera hela inlägg, samtidigt som varje enskild bloggares reklamlänkar m.m. finns kvar så blev jag intresserad av att utveckla konceptet. Detta i kombination med att jag vid varje inlägg har gjort det så tydligt som möjligt med vem som har skrivit inlägget och länk till deras blogg så trodde jag ändå att detta skulle uppskattas av både läsare och bloggare. Läsarna fick en samlad “marknadsplats” för att hitta nya intressanta bloggar och bloggarna får nya läsare som kanske tidigare inte har upptäckt bloggen.

Jag valde idag att stänga ner siten för alla inblandades skull och kommer inte att gå tillbaka till hela importer av inlägg. Jag har dock fått flera kommentarer under kvällen om att sidan fungerade bra när den endast importerade början av inlägget för att sedan länka vidare till bloggen. Jag kan inte se något som kan störa i denna funktion men ni får gärna kontakta mig om det nu är negativa sidor med det som jag inte kan komma på själv!
Skulle inte klagomål eller liknande komma in på denna sorts tjänst så är tanken att gå tillbaka som det var tidigare. Jag själv, som Västkustinvesteraren, fick ett par tusen besökare i månaden från Aktiefeed.se så jag hoppas att detta ska vara uppskattat!

Vad jag har förstått så är det blogginlägget från Aktiepappa (Länk till inlägget) som har satt igång dagens diskussioner runtom på twitter och kommentarsfält. Inlägget har taggen “Bluff?” och det drar givetvis till sig folks ögon.
Jag klistrar in mitt svar som jag lämnade i Aktiepappas kommentarsfält för att lättare förklara mina tankar med Aktiefeed :
***Uppdatering: Aktiepappa har svarat på min kommentar och lösningen på problemet blev som sagt att stänga ner importen av hela inlägg på aktiefeed.se***

Hej Aktiepappa och alla er andra om läser och reagerat på min site www.aktiefeed.se.
Jag har givetvis, precis som Aktieingenjören skriver, inget ondskefullt eller dåligt i tanken bakom tjänsten.
Jag driver själv en blogg och läser många av era dagligen. Därav kom jag på idén att starta en site som samlade alla inlägg på en plats och på så sätt underlättar för alla läsare.
Alla blogginlägg som importeras behåller respektive bloggares länkar (läs annonser) vilket gör att givetvis respektive bloggare får ersättning för dessa som vanligt.
Jag har även försökt skylta så tydligt jag bara kan, med hjälp av RSS-importen, med vem skribenten är och länk till blogg/originalinlägg.
Jag ska redan ikväll försöka få till så inläggen kapas efter ett par meningar och läsaren måste klicka sig vidare till originalinlägget.
Själv har jag sett på siten att vi alla bloggare får nya läsare från andra bloggar. Publicerar man därefter bra material så kommer förhoppningsvis läsarna att besöka dig återupprepade gånger.

I samband med publiceringen av denna kommentar så har jag även dragit ner reklamen markant på sidan.

Jag antar att ni kommer att ha fortsätta åsikter, frågor, funderingar och önskemål och jag välkomnar givetvis dessa med öppna armar. Kontakta mig gärna på kontakt@aktiefeed.se så ska jag hjälpa er så gott jag bara kan!
Givetvis gäller det samma sak om ni nu inte skulle vilja finnas med på siten!

Jag vill självklart inte göra mig ovän med någon och jag hade inte heller en tanke på att folk skulle reagera så pass negativt som du verkar ha gjort Aktiepappa.

Sist men inte minst så ber jag om ursäkt för att ni tagit illa upp och önskar att ni kontaktar mig så snabbt som möjligt på kontakt@aktiefeed.se vid frågor och funderingar! 🙂

Med vänliga hälsningar
Västksutinvesteraren

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

2 svar

 1. Hej,

  Jag kan tycka att du fått en del oförtjänt kritik. Jag läser nästan dagligen på aktiefeed.se och tycker att sajten är bra. Samlar alla de för mig mest relevanta inläggen, toppen! Vidare anser jag att rätt ska vara rätt, så visst bör siten göras om så att det tydligare länkas till skaparens inlägg. Jag tycker dock att det är i viss mån småaktigt att kalla det för “bluff” etc. Istället för att skriva till dig i första hand och reda ut situationen så skriver vederbörande ett inlägg i syfte att skapa i mitt tycke ett visst agg mot siten eller för att istället marknadsföra sin egen site utifrån situationen. Det blir lite “sandlåde-nivå” över det hela istället för att prata med ansvarig direkt.

  Siten tycker jag som sagt har varit finfin. Bra gränssnitt etc, enkel att läsa mm. Tack för ett bra jobb då jag märkt att du lägger ner en hel del tid på sajterna!

  /Oskar

 2. Tack för de orden Oskar!
  Jag kände själv att det blev lite väl stor uppståndelse runt det hela och jag är glad att det ändå löste sig så pass snabbt. När någon nämner något som “Bluff” m.m. så blir folk väldigt nyfikna och är snabba på att hoppa på tåget. Exempelvis som diskussionen som direkt drog igång kring hur jag skulle sättas dit. Precis som du säger så hade allt löst sig ännu smidigare vid en första personlig kontakt istället för uthängningen.

  Men nu tycker jag vi lägger detta bakom oss och så kör vi igång “gamla Aktiefeed” igen med bara inledande inläggen och sedan länk till respektive blogg för att läsa vidare. De som inte vill vara med på det konceptet får givetvis höra av sig, men det är i princip samma sak som alla aktiebloggars RSS-feed på sina egna bloggar.

  God jul på dig! 🙂

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se