LOADING

Type to search

Köp av nytt bolag och ytterligare påfyllning i ett annat…

Share

Jag var inatt vaken i omgångar för att följa presidentvalet. Jag satte klockan med 2 timmars mellanrum och var vaken cirka 15-30 min per gång för att få en känsla över hur det gick. Snacka om förvåningen in på morgontimmarna när det helt plötsligt hade vänt…

Jag hade begränsat med tid framför börsen idag då jag har varit på kundbesök hela dagen. Dessutom blev det aldrig den förutspådda börskraschen (åtminstone inte ännu).

Men jag fick genomfört idag två transaktioner på morgonen. Dock “besviken” på nedgången så det blev inga kioskvältare… Företagets portfölj slutade till och med i blåa siffror idag!

Företagets aktieportfölj:

Bolag: Latour
Antal aktier: 5
Köpkurs: 318,00 SEK
Storlek av portföljen: 2,39%
Tanken är att Latour ska utge en större del av portföljen, men jag delar som vanligt upp mina köp i flera småköp.
Läs mer om Latour hos Avanza!
Läs mer om Latour hos Nordnet!

Privata aktieportföljen:

Bolag: Kinnevik
Antal aktier: 10
Köpkurs: 216,00 SEK
Storlek av portföljen: 7,89%
Läs mer om Kinnevik hos Avanza!
Läs mer om Kinnevik hos Nordnet!


I övrigt så är jag intresserad av att exponera mig mot USA och deras infrastruktur. Jag både skrev om Brookfield Asset Management och tog en första position förra veckan. Brookfield Asset Management är ett investmentbolag som delvis är inriktade på infrastruktur genom bolaget Brookfield Infrastructure Partners. Det senare nämnda finns även noterat som eget bolag och kanske kan vara något för att få extra mycket exponering..? BIP erbjuder dessutom en direktavkastning på ca 4,75%. Inte läst på mer än från en sida, men ser ut som att BIP noterades 2010 och har höjt utdelningen varje år sedan dess. Senaste 3 åren snittar dem en höjning om 12,20% per år. Ska försöka få tid för att läsa på mer om detta i veckan.
Målet är att öka på innehaven i Latour och Brookfield Asset Management inom en snar framtid.

Disclaimer: Jag äger aktier i Latour, Brookfield Asset Management och Kinnevik. Jag äger inga aktier i Brookfield Infrastructure Partners men är intresserad av att investera i bolaget i framtiden. Som vanligt så ska det jag skriver aldrig uppfattas som köpråd.

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

5 Comments

 1. Jimmy november 9, 2016

  Om du bara skulle välja ett Investmentbolag just nu som troligtvis kommer gå bra på 6-12 månaders sikt vilket skulle du välja då? Har mer eller mindre funderingar på alla.

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 10, 2016

   Hej Jimmy,
   jag ger tyvärr inte några köptips eller råd på det sättet.
   Dessutom så handlar jag inte på så kort sikt…

   Men långsiktigt så hoppas jag på Investor, Kinnevik och Latour (som du kan se i mina portföljer). Dessa tre bolag tillsammans diversifierar dig mot många bolag och marknader 🙂

   Mvh VKI

 2. Putt november 10, 2016

  Hej!

  Om det är BIP som är listat i Kanada skall du se upp en del då det är ett limited partnership (LP) som jag vill minnas precis som MLPs kan göra det krångligt pga skatteregler att äga för svenskar.

  Vanliga bolagsformer inom energisektorn på andra sidan pölen.

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 10, 2016

   Tack för input Putt!
   Det ska jag definitivt läsa på om innan jag tar något beslut! 🙂

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *