Köpt aktier i 5st bolag idag - från stranden!

aktieblogg

Idag fortsatte semestern och vid lunch genomförde jag ett par mindre aktieköp där jag fyllde på i Företagets Trygghetsportfölj. Portföljen är endast två månader gammal och jag månadssparar in i den istället för att försöka time:a marknaden. Jag för tillvidare över 10 000 kr i månaden som ska spridas på, för tillfället, 11st bolag. De svenska bolagen går att hålla nere courtaget även vid riktigt små köp medan de utländska behöver vara en aning “större”.

Bolagen jag har fyllt på i är:

 • Investor
  Givet innehav i alla sorters Trygghetsportfölj. Kursen har gått starkt senaste tiden men eftersom jag månadssparar in i portföljen så blir det ibland att man köper både på toppen och botten.
 • SEB
  Var nere och “dippade” på 96,75 kr några dagar efter utdelningen men har nu gjort ett ryck uppåt igen. Morgan Stanley sänkte häromdagen SEB till jämnvikt istället för tidigare övervikt.
 • Latour
  Precis som Investor så kommer Latour att vara ett av de givna valen i Trygghetsportföljen och här fyller jag på i vått och torrt.
 • Kinnevik
  Kinnevik förvärvade häromdagen Com Hem och köpet har både rosats och sågats via Twitter och i tidningarna. Jag skrev ett inlägg om mina tankar här!
 • Castellum
  Castellum höjde utdelningen i år igen, dessutom kraftigt, och har likaså en given plats i den riktigt långsiktiga Trygghetsportföljen. Utdelningstillväxt + säker utdelning är något som kommer sitta riktigt fint om några år…

Varför valde jag att fylla på i just dessa bolag? Det är egentligen ingenting vetenskapligt eller några större tankar bakom det. Mitt mål är att bygga Företagets Trygghetsportfölj så jämnviktad som möjligt och innan dessa köpen så var dessa bolag de minsta innehaven i portföljen. Efter dagens köp så är alla Svenska innehav i princip lika stora samtidigt som några av de utländska slinker efter. Tanken är att nästa månadsspar placeras i cirka utländska bolag.

Se hela Företagets Trygghetsportfölj till höger (läser du via mobil så kan du skrolla ner en bit!) >>>

6 Comments

 1. Själv har jag sålt av det mesta och väntar på ev köpläge på måndag...

 2. Hej när du köper på Avanza, investmentbolag gör du det i ISK eller Aktiekonto? Hur ska en tänka där? Om jag tex ska köpa månadsvis i investmentbolag.

  • Hej Katrin,
   när du handlar investmentbolag så fungerar det på samma sätt som när du köper och säljer vanliga bolag. Är investmentbolagen/bolagen svenska så ska du äga aktierna i en ISK. Är de utländska så ägs de med fördel i en Kapitalförsäkring.

   Jag tycker att din idé om att köpa investmentbolag månadsvis låter mycket vettigt. Gör det då i ett ISK hos Avanza. Har du under 50 000kr i sparkapital hos Avanza så handlar du dessutom gratis! :-)

   Lycka till!

 3. Lyssnade på PrataPengar nyligen där köpet av ComHem av Kinnevik togs upp. Tycker att killarna har en poäng faktiskt. Det måste ligga något intressant bakom förvärvet. Varför skulle annars Kinnevik välja att köpa drygt 18%? Antagligen vet dom mer än vi :)

  Så, kanske själv var onödigt sågande i mitt inlägg när jag tänker efter:
  http://www.kronantillmiljonen.se/borsen-i-ovrigt/kinnevik-men-va-fn/

 4. Hej, Hur resonerar du när du investerar företagets pengar?
  Jag driver själv 2 företag som går med vinst, jag tar ut en lön så jag klarar mig gott och väl. Jag kan välja på att öka min lön och investera mer av min lön eller att börja investera företagets pengar. Hur resonerar du kring detta?

  • Hej Marcus,
   min situation är lite speciell vilket kanske inte hjälper dig särskilt mycket, men här kommer en kort genomgång.

   Bolag nr 1: Jag är delägare och här får jag min lön. Företaget har första gången på sju år ett riktigt bra år hittills 2017 men tidigare har ingen utdelning eller vinst visats på sista raden.

   Bolag nr 2: Helägt av mig, här omsätts bara ett par 100 000kr och jag tar inte ut någon lön. Mitt mål är att samla på mig pengar för att kunna köpa loss Bolag nr 1 om några år. Därför tar jag knappt ut några pengar från Bolag nr 2 och investerar dessa istället. Skulle ett "uppköp" ske så är det kanske 10 år framåt i tiden och därför placerar jag pengarna på börsen tillsvidare.

   Hoppas du har fått lite svar på din fråga om varför just jag gör som jag gör! :-)

   Mvh VKI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *