LOADING

Type to search

Köpt aktier med 5% DA och sålt aktier med 0% DA

Share

Hittills denna veckan har två stycken transaktioner skett i portföljerna. Det blev ett litet köp av Skanska till Företagets Trygghetsportfölj. Här fortsätter vi att höja portföljens totala direktavkastning och att handla Skanska på dessa nivåer erbjuder en direktavkastning på strax norr om 5,00%. Läs mer om Skanska hos Avanza!

Även den andra transaktionen skedde i Företagets Trygghetsportfölj. Det blev till att skala ner innehavet i Facebook. Ni som läser bloggen vet att tanken är att flytta över Facebook till Företagets Tillväxtportfölj. Men jag har lite idéer på att kanske avvakta ett par rapporter för att se hur bland annat GDPR slår mot Facebooks intäkter. Bolaget bör bli påverkat i en stor grad då de blir begränsade när det kommer till datamängden hos många människor. Det gör det även svårare att pin pointa människor med sin riktade reklam. Läs mer om Facebook hos Avanza!

Apple stänger ner flera av Facebooks tracking tools

Apple gick igår ut med att man släpper en ny funktion framöver i sina operativsystem. Det innebär att man blockerar flera av Facebooks möjligheter att spåra dig när du surfar runt på nätet. Jag har dock svårt att avgöra hur står påverkan detta kommer att göra men ni kan läsa mer om det här.

Det har hänt en hel del i Portföljerna den senaste tiden, nu ser de ut såhär:

Företagets Trygghetsportfölj

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

3 Comments

 1. Stojko Invest juni 6, 2018

  Jag har själv Skanska i portföljen, men med tanke på deras Q1:a har en fundering på om de klarar av att behålla utdelningen på samma nivå nästa år. Har därför själv inte ökat på innehavet även om kursen är lockande. Hur ser du själv på Skanskas möjlighet till att behålla utdelningen på åtminstone samma nivå nästa år som i år?

  Svara
  1. västkustinvesteraren juni 6, 2018

   Instämmer. Men förhoppningsvis så har de koll på vad de gör och att deras arbete med att förbättra lösnamheten även visas om 1-2 år. Men ja, självklart kan det bli en sänkning i det korta perspektivet om projekten inte slår ut som de hoppas och önskar.
   Här finns analys skriven av Per Ericson: https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2018/05/09/skanska-mar-battre-an-det-verkar.html

   Enligt SME Direkt så ligger prognoserna för EPS på 11.15-12.82 kr de tre närmaste åren. Med dagens utdelning på 8,25 kr (73% av förväntade vinsten) så kan man förhoppningsvis hålla utdelningen.

 2. Investeraren_tw juni 6, 2018

  Här tror jag du tänker helt rätt. Hela affärsiden som FB har är direkt osund i grunden.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *