Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
  • Automatisera ditt sparande & investeringar
  • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
  • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
  • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Köpt aktier med 5% DA och sålt aktier med 0% DA

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Hittills denna veckan har två stycken transaktioner skett i portföljerna. Det blev ett litet köp av Skanska till Företagets Trygghetsportfölj. Här fortsätter vi att höja portföljens totala direktavkastning och att handla Skanska på dessa nivåer erbjuder en direktavkastning på strax norr om 5,00%. Läs mer om Skanska hos Avanza!

Även den andra transaktionen skedde i Företagets Trygghetsportfölj. Det blev till att skala ner innehavet i Facebook. Ni som läser bloggen vet att tanken är att flytta över Facebook till Företagets Tillväxtportfölj. Men jag har lite idéer på att kanske avvakta ett par rapporter för att se hur bland annat GDPR slår mot Facebooks intäkter. Bolaget bör bli påverkat i en stor grad då de blir begränsade när det kommer till datamängden hos många människor. Det gör det även svårare att pin pointa människor med sin riktade reklam. Läs mer om Facebook hos Avanza!

Apple stänger ner flera av Facebooks tracking tools

Apple gick igår ut med att man släpper en ny funktion framöver i sina operativsystem. Det innebär att man blockerar flera av Facebooks möjligheter att spåra dig när du surfar runt på nätet. Jag har dock svårt att avgöra hur står påverkan detta kommer att göra men ni kan läsa mer om det här.

Det har hänt en hel del i Portföljerna den senaste tiden, nu ser de ut såhär:

Företagets Trygghetsportfölj

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

3 svar

  1. Jag har själv Skanska i portföljen, men med tanke på deras Q1:a har en fundering på om de klarar av att behålla utdelningen på samma nivå nästa år. Har därför själv inte ökat på innehavet även om kursen är lockande. Hur ser du själv på Skanskas möjlighet till att behålla utdelningen på åtminstone samma nivå nästa år som i år?

  2. Instämmer. Men förhoppningsvis så har de koll på vad de gör och att deras arbete med att förbättra lösnamheten även visas om 1-2 år. Men ja, självklart kan det bli en sänkning i det korta perspektivet om projekten inte slår ut som de hoppas och önskar.
    Här finns analys skriven av Per Ericson: https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2018/05/09/skanska-mar-battre-an-det-verkar.html

    Enligt SME Direkt så ligger prognoserna för EPS på 11.15-12.82 kr de tre närmaste åren. Med dagens utdelning på 8,25 kr (73% av förväntade vinsten) så kan man förhoppningsvis hålla utdelningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se