Köpt fler aktier i Starbucks - #uppesittarkväll

Starbucks aktier

Tjuvade lite på uppesittarkvällen och genomförde ett mindre köp i Starbucks idag. Företagets portfölj fick äran att stå som ägare för ett par ytterligare aktier i ett världsledande bolag. Starbucks Corp har haft en nedåtgående trend sedan ett år tillbaka och handlas cirka -14% från toppen.

Mitt GAV i Företagets aktieportfölj är 480,00 SEK och dagens kurs ligger på ganska exakt densamma. Alltså är avkastningen än så länge så gott som obefintlig. Just nu är Starbucks tredje största innehavet i portföljen och står för 13,50%. Läs gärna mitt inlägg om varför jag investerat i Starbucks!

5 Comments

 1. Hur gör du "portföljer" i Avanza? Så som jag ser det finns det bara vanliga konton man kan ha. T.ex. om man har en portfölj med både KF (för utländska aktier) och ISK (för resten) så blir det svårt att göra grafer?

  • Hej Marcus,
   du får gärna utveckla lite...
   Menar du att du vill kunna lägga ihop två konton med kanske inte räkna med det tredje?

   Isåfall kan du göra en portföljrapport här: https://www.avanza.se/mina-sidor/kontooversikt.html
   >>> Klicka på "Portföljrapport" så kan du välja vilka konton som ska vara inkluderade.

   Om du syftar på att du vill byta namn på dina konton (egentligen mest för att veta "vilket som är vilket" eller för att det är kul) så gör du det här: https://www.avanza.se/mina-sidor/min-profil/installningar.html
   >>> Klicka på "Namnge konton"

   Om jag missuppfattade din fråga så får du gärna återkomma ! :-)

   Mvh VKI

  • Hej!

   Jag trodde du hade typ "grupperat" ihop flera konton i Avanza och Pepins till en "portfölj". Blev mest förvirrad av termen för hade inte sett det någonstans i varken Avanza eller Pepins förutom när det kommer till rapporter eller s.k. "fondportföljer".

   Med "privata portföljen" menar du alltså bara en grupp av olika konton på både Avanza och Pepins men det är ingen "funktion" i någon av dom olika tjänsterna per se om jag förstått det rätt? :)

   Mvh,

  • Du har förstått det rätt! :-) Hade dock varit trevligt med en sådan funktion...

   Mvh VKI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *