Köpt fler aktier i Kinnevik

kinnevik

Jag är på semester i Spanien och sitter just nu på någon kombinationsform av café, bar och restaurang. Svårt att avgöra vad deras inriktning är egentligen, men en stor stark kostar 20kr så det fungerar bra. Det jag vill säga är att jag har inte följt börsen mycket senaste veckan, men jag ökade innehavet i Kinnevik med ca 10% när aktien föll -4,00% under måndagen. Köpet gjordes i Företagets Trygghetsportfölj där Kinnevik är det delat 3:e största innehavet. Portföljen är mycket jämn viktad (bortsett från Hemfosa där jag endast äger en bevakningsaktie) och ser ut enligt följande:

 1. Alphabet (Google)
 2. Apple
 3. Castellum
 4. Hemfosa (en bevakningsaktie)
 5. Investor
 6. Kinnevik
 7. Latour
 8. Louis Vuitton Moët Hennessy
 9. Microsoft
 10. SEB
 11. Skanska

Kinnevik fick idag två nya rekar där DNB Markets sänkte från Köp till Behåll och justerade riktkursen till 340kr från tidigare 350kr. Samtidigt sänkte Handelsbanken sin rek från Köp till Öka och sätter en riktkurs på 345kr (335kr).

Kinnevik rapporterade i fredags ett substansvärde på 350kr/aktie vilket ger en substansrabatt på ca 12,3%. Det kan ställas i jämförelse med att Kinnevik har handlats till som mest 35% rabatt och minst 1,2% rabatt de senaste 3 åren. Snittet under denna tid har legat på ca 14%.
Läs mer om Kinnevik hos Avanza!

4 Comments

 1. Hej, är ny här på bloggen men tycker att den är riktigt bra. Undrar bara om denna "Trygghetsportfölj" är en direktavkastningsportfölj eller "pengamaskin" som jag tror jag har läst här på bloggen någonstans tidigare? Tacksam för svar!!

  • Tjenare Fredrik,
   tack för komplimangen!

   Tanken är att bygga en portfölj med stora "trygga bolag" som bör kunna leverera i flera år framöver. Det ska dessutom bli den överlägset största portföljen och då vill jag därmed känna mig trygg att fylla på i eventuella sättningar med mera under många år framöver.

   Skrivit diverse inlägg om hur man kan bygga en "Utdelningsportfölj" och "Pengamaskin", har dock försökt vara tydlig med att det inte alltid är mina egna investeringar.

   Ha en bra dag :-)
   Mvh VKI

 2. hej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *