LOADING

Type to search

Långitdsordrar placerade i både Privata portföljen och Företagets aktieportfölj

Share

Idag har jag både fått tummen ur och tid över för att fixa till långtidsordrar i portföljerna. Ni som har följt mig ett tag vet att dessa köpkurser och val jag har gjort inte är någon rockat science. Jag är mycket väl medveten om min kapacitet som “investerare” och förstår att jag inte kan time:a bottnar och toppar. Därför arbetar jag med taktiken att “köpa in mig” flera gånger i varje bolag för att på så sätt förhoppningsvis få ett fint GAV. Denna taktik medför även risker att du kan få stå utanför om kursen inte kommer ner till nivån du är beredd på att köpa mer i igen. Mitt praktexempel i portföljen är NEPA. Detta bolag hade jag som mål att köpa cirka 150st aktier i med jämna mellanrum nu i första steget. Jag hann bara med mitt första köp av 30st aktier innan kursen stack iväg +50% och nu är jag inte beredd att betala priset…

Aktiva långtidsordrar Privata aktieportföljen

Utdrag från tumregler för Privata aktieportföljen: “Målvikt för Kärninnehav 7,00%, Målvikt för Tillväxtbolag 5,00%”

Novo Nordisk står för 5,08% av portföljen och har cirka 2,00% kvar till målvikten på 7,00%.
Pandora står för 2,23% och har förmodligen ett eller två köp kvar tills innehavet når målvikten på 5,00%.
Kinnevik står för 6,51% och har inte mycket kvar till sin målvikt på 7,00%.
NEPA står för fjuttiga 2,05% men har en målvikt på 5,00%.

Aktiva långtidsordrar Företagets aktieportfölj

Utdrag från tumregler för Företagets aktieportfölj: “Målvikt per innehav: 10,00%”

Kinnevik står för 3,63% av portföljen med en god marginal till målvikten på 10,00%.
Walt Disney Company står för 5,12% av portföljen med en god marginal till målvikten på 10,00%.
Apple Inc står för 0,00% av portföljen med en god marginal till målvikten på 10,00%.
Facebook står för 0,00% av portföljen med en god marginal till målvikten på 10,00%.
Activision Blizzard står för 0,00% av portföljen med en god marginal till målvikten på 10,00%.
Microsoft står för 0,00% av portföljen med en god marginal till målvikten på 10,00%.

PRIVATA AKTIEPORTFÖLJEN


FÖRETAGETS AKTIEPORTFÖLJ

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

3 Comments

 1. Daniel oktober 4, 2016

  Hej. Du använder avanza vad jag förstår. Hur kan du då göra stop-ordrar på amerikanska marknaden? När jag frågade kundtjänst om det fanns en möjlighet att lägga andra ordrar än marknadsorder sa de nej.

  Svara
  1. västkustinvesteraren oktober 5, 2016

   Hej Daniel,
   det stämmer. Jag använder kurslarm för att ha koll på när jag vill köpa! 🙂

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *