LOADING

Type to search

Lendify omdöme – visar hur ett högrisklån kan se ut!

Share

Detta ”projekt” och alla dess inlägg är inte sponsrat av Lendify, alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Se mitt Lendify – projekt som en recension av crowdfundingtjänsten.

Läs mer och öppna ett konto gratis hos Lendify!

Nu har det gått fem dagar sedan jag placerade 500kr x 6 st lån hos Lendify. Dessa lån är på totalt 3000 SEK och är spridda över lån på 2-10 år. De olika lånen varierade även kraftigt i ränta med lägsta på 3,45% (2 års bindningstid) och den högsta 12,79% (8 års bindningstid). Den totala förväntade avkastningen på mina sex lån är cirka 7,00%. Lånen ser ut som såhär:

lendify-omdome-lan


Än så länge så är inte alla lånen “fyllda”, låntagaren har alltså inte fått in tillräckligt med kapital från långivare ännu. Det kan även vara så att låneansökans tid inte har gått ut ännu (se mitt exempel längre ner i inlägget). Det betyder att mina 3000 SEK som är investerade tillsvidare står som “Reserverat kapital” hos Lendify:

lendify-omdome

Lendify omdöme – Exempel på “högrisk-lån” med hög avkastning

För att visa er hur presentationen av varje lån ser ut så tänker jag att jag visar upp en printscreen på mitt högrisklån från portföljen ovan. Lånet är till en ensamstående man, utan barn och som har en månadsinkomst på 33 800 SEK (brutto). Mannens bostadskostnad är 4500 SEK/mån.
Detta lån erbjuder mig 12,79% (!) ränta. Anledningen till att mannen har tagit lånet är för att han ville samla alla sina tidigare lån på ett ställe (skuldkonsolidering).

lendify-lan-omdome


Jag har nu 7000 SEK kvar som jag förmodligen kommer att placera i Lendify Autoinvest för att kunna recensera både manuella lån och Autoinvest-funktionen. Enligt Lendifys FAQ så kommer Autoinvest att fördela mina pengar på cirka 40st lån för att öka diversifieringen.
I veckan presenterade Lendify sitt nya samarbete med jätten Lindorff. Enkelt beskrivet betyder det att Lindorff skulle ta över alla lån och indrivningar om något skulle hända med Lendify. Det känns givetvis som en trygg stöttepelare!

Har ni hunnit öppna ett gratis konto hos Lendify ännu? Jag är själv sådan som öppnar konto på “alla” nya sidor för att kunna klicka runt och läsa mer utförligt hur tjänsterna fungerar.
Om ni har hunnit öppna konto och kanske till och med investerat en peng så får ni gärna dela med er av det nedanför i kommentarerna! 🙂

Läs mer och öppna ett konto gratis hos Lendify!

Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska bli den samma. Detta inlägg är inte sponsrat av Lendify.se. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Jag använder affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto hos Lendify via mina länkar.

 

 

 

 

 

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *