Lendify recension och omdöme – kvartalsrapport Q1 2018

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Jag tänkte göra en kort kvartalsuppdatering rörande min löpande Lendify-recension. I januari 2017 investerade jag 10 000 kr i flera olika lån. Med hjälp av avkastningen så har jag bl.a. testat att köpa en låneportfölj via Lendifys andrahandsmarknad. Läs mer om hur du bygger din egen bankverksamhet via Lendify.se!

Lendify – Årlig avkastning

Nä jag senast skrev en uppdatering, den 28 december 2017, så låg den genomsnittliga årsavkastningen på 7,63%. När jag nu loggar in och tittar ca tre månader senare så har den förväntade avkastningen gått ner till 7,07%. Den totala avkastningen är nu uppe i 9,71% sedan start.

lendify årlig avkastning lendify recension

Lendify släpande betalningar

Jag har under mina cirka 15 månader som investerare hos Lendify haft någon enstaka låntagare som släpar med sina betalningar. Som tur är så är kapitalet diversifierat över 41 stycken olika lån. I dagens läge så har jag en låntagare som inte har betalat i mars, men annars så ser allt mycket bra ut. Det är inte samma släpande låntagare som under hösten vilket innebär att höstens låntagare bör vara på banan igen.

Lendify andrahandsmarknad – köpt fler lån

Jag köpte idag ytterligare en liten portfölj bestående av tre lån från Lendifys andrahandsmarknad. Köpet gjordes genom amortering och ränteintäkter som har kommit in den senaste tiden. Lånen förväntas ge ca 8% årsavkastning och är bundna till 62 månader.

Jag är fortfarande nöjd med Lendify

Jag är fortfarande mycket nöjd med mina investeringar via Lendify och jag nämnde i det senaste inlägget att jag är intresserad av att investera ytterligare kapital via plattformen.Jag har dock inte tagit något definitivt beslut ännu och känner mig osäker på att låsa upp kapitalet (även om du kan sälja din portfölj via andrahandsmarknaden och på så sätt få ut ditt kapital).

Blir en ökning av så sker det förmodligen med ytterligare 10 000kr för att senare kunna öka på ännu mer om det fortsätter se bra ut. Jag vill dock fortfarande inte gå in tungt med ett stort kapital ännu då bolaget/plattformen är ung och det känns svårt att sia om hur det ser ut om 10 år.

Läs mer om hur du bygger din egen bankverksamhet via Lendify.se!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

6 svar

 1. Hej,
  Kul att se att det rullar på! Jag är själv inne på min första Lendfy-månad och planerar att öka succesivt.
  Min första plan är att slänga in 10k till och då i frugans namn så får vi 1000kr i total bonus. Jag säkertställde med Ledify och det är helt ok att köra en sådan manöver inom familjen 🙂 Vet inte om du delar din ekonomi med någon, men då kan du ju köra en likanande stunt. Kan vara värt även om det innebär ett Lendify-konto till att managera.

 2. Tjenare Erik,
  mycket bra tips! Procentuella avkastning får sig givetvis en rivstart.
  Om det blir aktuellt så ska jag dubbelkolla med Lendify så det gäller även när jag har mitt konto via bolag.

  Just nu är jag mest glad att hon månadssparar i fonder så det finns något långsiktigt spar överhuvudtaget… haha.

  Ha det bra och lycka till med utlåningen! 🙂

  Mvh VKI

 3. Hej, Jag har min Lendifyinvestering via ett av mina bolag och då gäller inte bonusen. Dubbelkolla gärna men det var svaret jag fick.

  mvh

  Marcus

 4. Men jag har nu startat privat också och investerat mina första 10K. Min mor och systerson gjorde likadant och jag har fått 1000:- och de har fått 500:- var.

  Är dock lite besviken på att räntorna blivit lägre än de ursprungligen var.

 5. Hej, har investerar i Lendify sedan Juni och har några lån där dem ligger efter med räntebetalningarna. Hur har det gått med din portfölj? Med vänliga hälsningar Niclas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se