Löning = Pengar ska placeras – Hög direktavkastning eller värdeökning?

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Hög direktavkastning eller värdeökning?

Då var det äntligen löning igen!
Nya pengar på kontot. Nya aktieinköp ska göras. “Tyvärr” har vi haft två kanondagar i rad nu där det mesta har gått upp. Min portfölj har stigit cirka 4,14% bara denna veckan.

Jag väljer mellan flera olika bolag att placera min oktoberlön i. Har svårt att välja om jag ska plocka bolag som är “säkra utdelare med hög direktavkastning” men där kursen rör sig mestadels i sidled eller bolag som har lägre direktavkastning och förhoppningsvis högre värdeökning. Jag tittar för närvarande på dessa bolag:

Realty Income Corp
Lite annorlunda bolag som aktieutdelar varje månad. Dagens kurs har också stuckit iväg uppåt den senaste tiden och direktavkastningen ligger på cirka 4,5%.

Apple Inc
Alla vet vilka Apple Inc är. Det behövs ingen vidare beskrivning av bolaget. Direktavkastning på cirka 2,00%. Här köper jag inte för någon attraherande direktavkastning, utan för att jag tror på att Apple Inc kommer att fortsätta vara innovativa år in och år ut. Med det sagt även höja omsättning, vinst och öka i värde.

Johnson & Johnson
Bolaget har redan en stabil plats i portföljen inhandlad till cirka $94. Nu är kursen uppe på $99,53 och det känns lite tråkigt att behöva betala det priset när jag för cirka en månad sedan köpte för cirka 50kr billigare… Men jag vill öka Johnson & Johnson storlek i portföljen så överväger ändå att slå till.
Direktavkastning i dagens kurs: 2,9%.

Kinder Morgan
Aktiekursen har sjunkit rejält i år med cirka -30%. Direktavkastning på cirka 6,5%(!). Försökt läsa på så mycket som möjligt om bolaget, men är lite rädd för den stora nedgången i år då jag inte riktigt hittar information om varför det brutala tappet har skett.
Någon som har någon bra information här?

Vad har ni själva för tankar om dessa bolagen? Något ni tycker jag borde tänka på? Kommentera gärna nedanför! 

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se