LOADING

Type to search

Löning = Pengar ska placeras – Hög direktavkastning eller värdeökning?

Share

Hög direktavkastning eller värdeökning?

Då var det äntligen löning igen!
Nya pengar på kontot. Nya aktieinköp ska göras. “Tyvärr” har vi haft två kanondagar i rad nu där det mesta har gått upp. Min portfölj har stigit cirka 4,14% bara denna veckan.

Jag väljer mellan flera olika bolag att placera min oktoberlön i. Har svårt att välja om jag ska plocka bolag som är “säkra utdelare med hög direktavkastning” men där kursen rör sig mestadels i sidled eller bolag som har lägre direktavkastning och förhoppningsvis högre värdeökning. Jag tittar för närvarande på dessa bolag:

Realty Income Corp
Lite annorlunda bolag som aktieutdelar varje månad. Dagens kurs har också stuckit iväg uppåt den senaste tiden och direktavkastningen ligger på cirka 4,5%.

Apple Inc
Alla vet vilka Apple Inc är. Det behövs ingen vidare beskrivning av bolaget. Direktavkastning på cirka 2,00%. Här köper jag inte för någon attraherande direktavkastning, utan för att jag tror på att Apple Inc kommer att fortsätta vara innovativa år in och år ut. Med det sagt även höja omsättning, vinst och öka i värde.

Johnson & Johnson
Bolaget har redan en stabil plats i portföljen inhandlad till cirka $94. Nu är kursen uppe på $99,53 och det känns lite tråkigt att behöva betala det priset när jag för cirka en månad sedan köpte för cirka 50kr billigare… Men jag vill öka Johnson & Johnson storlek i portföljen så överväger ändå att slå till.
Direktavkastning i dagens kurs: 2,9%.

Kinder Morgan
Aktiekursen har sjunkit rejält i år med cirka -30%. Direktavkastning på cirka 6,5%(!). Försökt läsa på så mycket som möjligt om bolaget, men är lite rädd för den stora nedgången i år då jag inte riktigt hittar information om varför det brutala tappet har skett.
Någon som har någon bra information här?

Vad har ni själva för tankar om dessa bolagen? Något ni tycker jag borde tänka på? Kommentera gärna nedanför! 

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *