Månadens första köp – ett konglomerat av lyxmärken!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Månadslönen för april har anlänt på kontot och som vanligt så förs cirka 25% över till Privata aktieportföljen. Tyvärr missade jag #Uppesittarkväll live igår men har tänkt se det så fort jag får lite tid över i veckan. Även Företagets trygghetsportfölj kommer att få sin beskärda del där jag månadssparar 10 000kr in i portföljen.

Jag har spanat på ett bolag i ca ett år men har dragit mig för att investera då Avanza endast har erbjudit orders via telefon. Men nu när man har öppnat för onlinehandel i bl.a. Frankrike så har jag äntligen möjligheten att köpa aktier i LVMH (Louis Vouitton Moët Hennessey)!

Jag har skrivit ett långt inlägg om bolaget tidigare som går att läsa här.

LVMH – Louis Vouitton Moët Hennessey

Som man hör redan på namnet så är LVMH är ett konglomerat fullproppat av lyxmärken. Bolaget äger många bolag i portföljen (se bild längre ned), men här är ett axplock för att ni ska förstå vilka kvalitétsmärken som finns i väskan:

 • Louis Vouitton
 • Marc Jacobs
 • Hublot
 • Christian Dior
 • TAG Heuer

Deras portfölj av varumärken inom Wines & Spirits är mycket imponerande där bl.a. dessa bolag ingår:

 • Moët & Chandon
 • Hennessey
 • Dom Perignon
 • Glenmorangie
 • Ardbeg
 • Krug
 • Chandon

Som ni förstår så kan LVMH vara ett bra sätt att få exponering mot förväntad ökad välfärd i stora delar av världen. Fler och fler människor förväntas ta sig vidare till nästa ”steg” i sin egen privatekonomi och det kommer förhoppningsvis (åtminstone för aktieägarna i LVMH) leda till ökad konsumtion av ”lyxvaror”.

LVMH – Mitt köp

Bolaget passar perfekt in som komplement till mina investmentbolag i både Privata portföljen och Företagets Trygghetsportfölj. Därför kommer jag att ta en första position i bolaget både privat och genom bolaget. Tyvärr är bolaget värderat till dyra P/E 28 och mitt första köp blir endast små “bevakningspositioner” där målet är att öka vid eventuella dippar. Avanza tar från €4 i courtage på franska börsen så det blir förmodligen ett par lite större köp framöver istället för många små som jag lätt gör på svenska börsen.

LVMH har gått mycket starkt på slutet, om ni intresserade av att bli delägare i märken som Moët & Chandon, Dom Perignon och Louis Vouitton så kan ni läsa mer om bolaget här! (Länk till Avanza)

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

3 svar

 1. Tack, var väl inte tänkt som någon slags analys utan mer att presentera månadens köp! 🙂 Läste du det lite äldre inlägget jag skrivit om LVMH? Lite mer information där!

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se