Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Privata aktieportföljen – Planen för Maj månad

Månadslönen inför Maj månad har trillat in på bankkontot och 30% har som vanligt förts över till Privata aktieportföljen. Alltså har vi 5500 riksdaler att handla för denna månad.

Privata portföljen har just nu cirka 40 000kr i likvider + mina 5500kr från månadens lön. Planen är att endast handla för månadssparet under Maj månad. Jag hoppas på att det blir en tråkig börs under sommaren och hösten och vill då ha så mycket likvider som möjligt att kriga med.

Vad ska jag då köpa under Maj månad?
Mitt mål är att öka i Kärninnehaven, eller framförallt hade jag velat plocka in 1-2 investmentbolag ytterligare. Allt för att diversifiera mera för att vikta upp andra sidan av portföljen som mestadels består av mindre bolag.
Dessa bolag står på önskelistan (inte valt ännu):

Företagets aktieportfölj – Planen för Maj månad

Företaget har haft endel mindre inkomster under april och jag tänkte föra över ytterligare till kapitalförsäkringen. Än så länge har jag bara fört över 15 000kr av de 50 000kr som jag har skattat fram för att kunna föra över till min företagsägda kapitalförsäkring.

Vad är jag sugen på till företaget då? Jo, jag gillar tanken att försöka grunda med stora stabila bolag som jag har börjat med (bl.a. H&M, Investor och Starbucks). Men jag är även öppen för andra inköp som t.ex. nyemissionen i Oscar Properties Pref B. Men jag tycker att det är för dyrt att köpa för 10 000kr (minsta teckning).
Bolag som står på önskelistan till min uppbyggnad av “Utdelningsmaskinen“:

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se