LOADING

Type to search

Share

Privata aktieportföljen – Planen för Maj månad

Månadslönen inför Maj månad har trillat in på bankkontot och 30% har som vanligt förts över till Privata aktieportföljen. Alltså har vi 5500 riksdaler att handla för denna månad.

Privata portföljen har just nu cirka 40 000kr i likvider + mina 5500kr från månadens lön. Planen är att endast handla för månadssparet under Maj månad. Jag hoppas på att det blir en tråkig börs under sommaren och hösten och vill då ha så mycket likvider som möjligt att kriga med.

Vad ska jag då köpa under Maj månad?
Mitt mål är att öka i Kärninnehaven, eller framförallt hade jag velat plocka in 1-2 investmentbolag ytterligare. Allt för att diversifiera mera för att vikta upp andra sidan av portföljen som mestadels består av mindre bolag.
Dessa bolag står på önskelistan (inte valt ännu):

Företagets aktieportfölj – Planen för Maj månad

Företaget har haft endel mindre inkomster under april och jag tänkte föra över ytterligare till kapitalförsäkringen. Än så länge har jag bara fört över 15 000kr av de 50 000kr som jag har skattat fram för att kunna föra över till min företagsägda kapitalförsäkring.

Vad är jag sugen på till företaget då? Jo, jag gillar tanken att försöka grunda med stora stabila bolag som jag har börjat med (bl.a. H&M, Investor och Starbucks). Men jag är även öppen för andra inköp som t.ex. nyemissionen i Oscar Properties Pref B. Men jag tycker att det är för dyrt att köpa för 10 000kr (minsta teckning).
Bolag som står på önskelistan till min uppbyggnad av “Utdelningsmaskinen“:

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *