Månadssparet investerat i två olika bolag!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Idag har jag spenderat månades sparkvot + lite från förra månadens sparade summa som ännu inte blivit  investerad.

Jag har de senaste dagarna pushat för min nya site Investmentbolag.net som samlar alla investmentbolag på en plats. Vad passar då inte bättre än att jag ökar mitt innehav i ett av mina investmentbolag!?

Aktieköp 1
Jag ryggade idag Anders Borg, vice ordförande i Kinneviks styrelse och tidigare svensk finansminister. Anders Borg köpte idag 8,500 aktier för ca 2  miljoner kronor. Mitt eget köp blev av den mindre påfyllnadsstorleken. Efter köpet så står Kinnevik för 9,81% av Privata aktieportföljen och är därmed näst största innehavet efter Investor. Strax under hittar vi Apple och Starbucks.
Jag skrev ett inlägg där jag presenterade Kinnevik som “Investmentbolaget med sikte på framtiden” – läs inlägget här!
Läs mer om Kinnevik hos Avanza!

Aktieköp 2
Jag ökade även mitt innehav i Pandora som fortsätter gå trögt kursmässigt. Efter köpet så står Pandora för 7,95% av Privata aktieportföljen. Vid dagens kurs så värderas Pandora till PE 16 och guidar en tillväxt på 15% för 2017. Dessutom erbjuds bonusutdelningar under året och aktieåterköp för 1,8 miljarder.
Jag skrev ett inlägg där jag presenterade Pandora som bolag för ett tag sedan – läs inlägget här!
Läs mer om Pandora hos Avanza!


Efter dagens köp sitter jag med cirka 13% likvider i Privata aktieportföljen och cirka 60% likvider i Företagets aktieportfölj. Anledningen till den höga likviditeten är att jag nyss fått reda på resultatet och har inte riktigt spikat upplägget för hur jag ska investera dessa pengarna. Förmodligen blir det ett upplägg där jag sätter en automatisk överföring på 10 000kr-15 000kr i månaden och sprider ut köpen över året. Återkommer…

Bolag som nämnts i inlägget: Kinnevik, Investor, Apple, Starbucks & Pandora.

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se