Min #BörsElva inför Fotbolls-EM

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

För ett par månader sedan så skrev jag ett inlägg om “Min startelva med aktier“. Nu har Avanza lanserat #-en “#BörsElvan”. Eftersom min privata portfölj består utav 11 bolag och uppställningen innehåller 11 spelare så var det mest bara till att placera ut bolagen på de positioner som de även har i min portfölj. Se uppställningen längst ner i inlägget!

MÅLVAKT

BACKAR

 • Investor – Investmentbolag med ABB, AstraZeneca, Atlas Copco, Electrolux, Ericsson, Husqvarna, Saab, SEB, Nasdaq, Sobi och Wärtsilä samt de operativa investeringarna Mölnlycke Health Care m.m. i portföljen.
  Direktavkastning: ca 3,5% Läs mina tankar om investmentbolag!
 • Hennes & Mauritz – Aldrig sänkt utdelningen och bolaget är ett av de mest ägda i svenska folkets portföljer!
  Direktavkastning: ca 3,5%
 • Apple Inc Gjorde 2015 världens största vinst någonsin för ett bolag. En del tror att Apple har peakat, jag tror fortfarande att dem kommer komma med nya spännande saker som vi inte vet att vi behöver ännu. Delat ut pengar tre år i rad och jag tror på Apple som en stabil framtida utdelningsmaskin.
  Direktavkastning: ca 2,27%

DEFENSIVA MITTFÄLTARE

OFFENSIVA MITTFÄLTARE

 • Starbucks Coffee – Ett av mina favoritbolag! Öppnade fler än 4 butiker/cafeer om dagen under år 2015! Växer även här så det knakar, dessutom riktigt fina marginaler!
  Direktavkastning: ca 1,30%. Läs mina tankar om Starbucks!
 • Transtema – Ett av Sveriges ledande företag inom nätverksinfrastruktur (exempelvis Fibernätverk). Mål att öka omsättningen med 20-30% per år! Cirka 140% uppgång sedan jag köpte tidigare i år…
  Direktavkastning: 0% Läs mina tankar om Transtema!
 • Netflix – Jag tror otroligt mycket på streamad TV i framtiden och jag tycker/tyckte att Netflix såg väl positionerade ut på marknaden. Det otroligt höga P/E-talet tillsammans med sjunkande utbud gör dock att jag överväger att sälja inom den närmsta tiden.
  Direktavkastning: 0%

ANFALLARE

 • Activision Blizzard – Världens största datorspelsbolag. Spelportfölj innehållande exempelvis; World of Warcraft, StarCraft, Diablo, Hearthstone, Candy Crush, Call of Duty och Destiny. Bolaget har nu även börjat att skapa långfilmer och satsar på att bli störst i världen på E-sport! E-sporten vill man inte missa!
  Direktavkastning: 0% Läs mina tankar om Activision Blizzard!
 • Starbreeze Studios Mycket spännande bolag med storsatsning inom Virtual Reality. Närmaste två åren kommer bli mycket spännande med flera spelsläpp på G.
  Direktavkastning: 0% Läs mina tankar om Starbreeze Studios här!

HUR STÄLLER NI UPP ER AKTIEPORTFÖLJ?
TAGGA MIG GÄRNA PÅ TWITTER! 🙂

#börselvan

 

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

2 svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se