Min investeringsplan i det korta perspektivet

aktiebloggar-investera-aktier-ekonomibloggar

Jag har den senaste tiden försökt tänka över vilka bolag jag hade velat äga vid en ordentlig bear market. Likaså har jag försökt komma fram till vilka innehav jag äger utan att egentligen kanske vilja sitta på dom under en längre nedgång. Låter kanske konstigt att inte alltid ha koll på det. Men ofta kan man inte greppa det förens det skakar till och marknaden, inklusive dig själv får sig en funderare.

Mina tankar går för tillfället såhär:

 • Global X Robotics & Artificial Intelligence 
  Amerikansk ETF med rolig exponering mot branscherna som namnet avslöjar. Dock är flera bolag som ägs genom ETFen högt värderade. Exempel: NVIDIA. Eftersom vi inte längre kan handla ETFen så är jag inne på att avveckla innehavet och använda kapitalet till torrt krut framöver. Beslut ännu ej taget och jag har fortfarande samma position som innan.
  Läs mer om Global X Robotics & Artificial Intelligence hos Avanza!
 • Tourn International
  Ett av de mest spännande bolagen när det kommer till verksamhet i en bransch med underliggande tillväxt. Jag gillar bolaget, tjänsterna de erbjuder och verksamheten. Dock känner jag mig inte trygg med en för stor position när volatiliteten har ökat på börsen. Dagens handelomsättning landade på strax över 100 000kr och det innebär att det kan bli rejält tight i dörren vid en eventuell börsnedgång. Jag har sålt en del av innehavet men behåller en del då jag som sagt fortfarande tror på bolaget och deras verksamhet.
  Läs mer om Tourn International hos Avanza!
 • Shopify
  Jag är själv kund med två webbutiker och är supernöjd. Jag gillar verksamheten ur ett kundperspektiv och det enda som skrämmer mig är den höga värderingen. Men med sin höga återkommande intäkter så finns det väl en anledning… Bortsätt från värderingen så finns det ingenting jag tvekar på. Har dock gjort en profit på +43% i dagens läge och kanske kan vara en bra idé att ta hem en del vinst.
  Läs mer om Shopify hos Avanza!

Utöver det så känner jag mig mycket nöjd med de olika innehaven. Ni kan se mina portföljer längst ner på bloggen. Hur tänker ni och hur ser er plan ut för 2018?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *