Nedgången fortsätter... ökat i innehav och ny bevakningslista på gång

minus portfölj

Precis som rubriken säger så fortsätter nedgången under måndagen också…
Min aktieportfölj blöder och de senaste sex dagarna har varit otroligt tunga med -4,40%…

Jag har idag ökat H&M på 298,50kr och Apple Inc på $110,95. Jag är nöjd med dessa köpen men egentligen var tanken att börja diversifieringen av min utdelningsportfölj med pengarna denna månaden. Dock kände jag att både H&M och Apple stod i en kurs jag inte kunde motstå… trots att H&M senare stängde på 295,50kr. H&M ingår alltså i utdelningsportföljen men tanken var att börja bredda denna istället för att öka i H&M
Köpen gjorde att jag sänkte mitt GAV i båda bolagen till 309,20kr (H&M) och 1019,40kr (Apple). Alltså ligger jag back i båda innehaven för tillfället. Men ingenting jag oroar mig över då dessa två + Starbucks (läs gärna mitt inlägg om varför jag har investerat i Starbucks) är mina tre guldkorn i Tillväxtportföljen.

Jag har även börjat bygga ett exceldokument inför inköpen till utdelningsportföljen där jag skriver in kursen jag kan tänka mig att köpa på, vad direktavkastningen blir vid köpkursen och kommentarer om bolagen. Även anteckningar om hur pålitliga bolagen har varit åren innan med utdelningar… återkommer till detta när det börjar bli klart!
Sätter även upp kurslarm på Avanza samtidigt som jag skriver in de olika bolagen i exceldokumentet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *