Nuvarande aktieportfölj uppdelad i utdelningsportfölj & tillväxtportfölj !

Aktieportfölj - Utdelningsportfölj & Tillväxtportfölj

Utdelningsportfölj & Tillväxtportfölj

Ja då var November slut och vi är redan en vecka in i December med stormsteg mot Jul… och förhoppningsvis en trevlig rekyl uppåt i vanlig ordning runt årsskiftet…?

Jag har viktat portföljen i förberedelse för min nya utdelningsportfölj som har smygstartats.
Tanken är att använda sig av en Tillväxtportfölj (som är uppdelad i ett ISK-konto för Svenska aktier och ett KF-konto för amerikanska m.m.) och en Utdelningsportfölj med samma uppdelning som Tillväxtportföljen.

Från mina nuvarande innehav så har jag delat upp det följande:

Tillväxtportöljen:
Starbucks Coffee Company – Läs gärna min Starbucks aktieanalys
Apple Inc
Activision Blizzard – Läs gärna min Activision Blizzard aktieanalys
Starbreeze Studios – Läs gärna min Starbreeze aktieanalys

Utdelningsportfölj:
Hennes & Mauritz 
Johnson & Johnson
Betsson – Läs gärna mina tankar och min enkla teoreti om Betsson aktieanalys

Totala storleks-uppdelningen av portföljerna ser för närvarande ut såhär:

Aktieportfölj - Utdelningsportfölj & Tillväxtportfölj

 

Utdelningsportfölj – Tankar & bolagsexempel

Utdelningsportföljen har som sagt smygstartats genom att flytta över vissa innehav från min tidigare kombinerade portfölj.
H&M, Betsson och Johnson & Johnson är inga högutdelare men jag är ändå nöjd med dessa som en bas i portföljen då de förhoppningsvis kompenserar den lite lägre utdelningarna med lite högre tillväxtökning.
När pengarna kommer in i februari-mars kommer jag att börja öka på med fler bolag i utdelningsportföljen för att tillslut ligga på cirka 15-20 bolag som det ser ut just nu.
Köpen kommer att spridas på cirka ett års tid, dock hade jag velat vara lite kall och vänta in någon form av korrigering eller “krasch”…

Ett par utvalda bolag som jag är sugen på till portföljen:

Dessa är givetvis bara ett par kandidater till Utdelningsportföljen. Har du några att rekommendera? Kommentera gärna nedanför!
Målet är att portföljen skall leverera en direktavkastning på minst 5%.

Erhåll mina aktieanalyser, teorier och följ min resa mot 1 miljon kronor genom att registrera din mail gratis här nedanför:
[mc4wp_form]

Tillväxtportföljen – Tankar & Bolag

Tillväxtportföljen kommer att komma “i andra hand” då mitt månads-sparande från lönen mestadels kommer att placeras i min utdelningsportfölj.
Jag är för tillfället tungt viktad i både Apple (17,86%) och Starbucks (19,56%) och borde hålla mig från att öka där på ett tag.
Starbreeze tror jag mycket på och hade velat öka deras position i tillväxtportföljen en aning, men hade velat vänta in en rekyl nedåt från dagens nivåer.
Jag har även skrivit ett inlägg om Activision Blizzards och varför jag tycker att detta bolag är mycket spännande. På samma sätt här så hade jag velat få ner kursen en aning innan jag ökar mer då den rekylerade rakt upp cirka 8h efter att jag köpt in mig för några veckor sedan.

Utdelningsportfölj – Störst fokus

Som jag nämnde tidigare så kommer jag lägga största fokuset och det flesta månadslönerna på att spara pengar i min utdelningsportfölj. Flyttar “tyvärr” till ett större, finare och givetvis dyrare boende nu och kommer kanske inte kunna hålla mina 5500kr i månadsspar. Däremot hoppas jag att kunna plocka ut cirka 100 000kr från mitt bolag varje år som med råge kompenserar upp detta.

Är du också sugen på att starta din pengamaskin? Klicka här för att registrera ett konto gratis hos Avanza idag!

Rekommenderade artiklar & blogginlägg för dig:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *