Ny trevlig funktion hos Avanza!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Har ni sett nya funktionen hos Avanza? Som vanligt så fortsätter Avanza att utveckla sina tjänster och numera finns SME Direkts prognoser på olika bolagssidor. Det betyder att du får analytikernas estimerade framtida nyckeltal, det som visas är bland annat Vinst per aktie, Direktavkastning och med mera.

Exempel på ett av mina innehav, Hennes & Mauritz:

hm-vinsttillvaxt

Avanza beskriver SME Direkt såhär på sin hemsida:

“SME Direkt grundades 1994 och är en del av Nyhetsbyrån Direkt. SME Direkt tillhandahåller oberoende konsensus estimat som ger tydliga signaler om hur marknaden värderar bolagen. I dag täcker SME Direkt drygt 150 bolag och har nått en särställning bland Nordens börsföretag. Bidragsgivare till tjänsten är de ledande bankerna och fondkommissionärerna i Norden samt internationella investmentbanker. Kvalitén i tjänsten säkerställs genom den bearbetning som utgörs av SME Direkts stab av bransch – specialiserade analytiker – i dag 10 analytiker. Tjänstens precision och kvalitet har bidragit till att SME Direkt är det givna förstahandsvalet bland såväl bolagens koncernledningar/IR-avdelningar som finansmarknades analytiker.”

Tjänsten är gratis fram till 30/9-2016 och kommer sedan att kosta 19kr/mån om jag har förstått det rätt. Något jag kommer att titta på. Läs mer och se prislistan här!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

3 svar

 1. Såg det – verkligen användbart verktyg! Lite tråkigt dock att se väntat svag vinsttillväxt för just Clas Ohlson som var den aktie jag tittade på när jag först såg funktionen. Man måste ju inte nödvändigtvis hålla med prognosen. 😉

  79 kronor per månad – nära 1000 kronor om året – är dock löjligt dyrt tycker jag! Inte minst eftersom verktyget är ganska ofullständigt och inte gäller alla aktier. Finns t.ex. ingen info för amerikanska eller kanadensiska aktier jag följer och många mindre svenska eller norska aktier saknar också helt eller delvis information. Det är ju främst där informationen verkligen är värdefull – storföretagen kan man lätt läsa sig till analyser om ändå även om det förstås innebär lite mer arbete.

  Köper hellre mer aktier eller en tidningsprenumeration extra för de pengarna. Undrar om tjänsten kommer ingå i några av Avanzas förmånserbjudaden (Pro etc)?

  Får bli till att skärmdumpa prognosen för alla aktier på bevakning innan gratiserbjudandet försvinner. 🙂

 2. Tack för input!

  Är det inte funktionen “https://www.avanza.se/placera/externa-tjanster/sme-direkt-prognoser.html” som gäller? Isåfall är det 19kr/mån… Men jag är faktiskt inte säker…

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se