LOADING

Type to search

Nya chans-ordrar placerade!

Share

Jag har inte riktigt kunna släppa börstankarna under helgen (som vanligt).
I fredags skrev jag ett blogginlägg om vilka bolag jag tänkte försöka chans-handla genom att lägga långa ordrar på väsentligt lägre kurser än dagens. Jag tror och hoppas att börsen fortsätter ner en bit till och har under helgen gjort lite ändringar i ordrarna som kommer läggas.

Eftersom jag först och främst bara vill ta en position i bolagen så kommer ordrarna att vara mycket små. Att tänka på är att jag jobbar med Avanza Minicourtage, det innebär att alla mina ordrar kostar 0,25% och det spelar ingen roll hur många affärer jag gör så länge köpen är minst 400kr.
Tanken är att initiera en position i de bolag som chans-ordrarna går igenom och sedan efter hand fylla på om kursen t.ex. fortsätter nedåt. Flera av ordrarna jag kommer att placera är 10-20% under dagens kurs för aktierna och de kommer få ligga i en månad framöver till att börja med.

UPDATE: Såg att börsen är stängd i USA under måndagen pga Martin Luther Kings day. Varför kan man inte lägga ordrar på amerikanska aktier med långt ex-datum precis som de svenska? Kommentera gärna nedanför!


Dessa bolag kommer jag att försöka “chans-handla”:

AT&T [ Dividend Aristocrat – Vad menas med detta? ]
Dagens kurs: $34,01
Min köporder: $32,00
Direktavkastning vid eventuellt köp: 5,94%


Boston Pizza Royalties Income Fund
Dagens kurs: $15,15
Min köporder: $13,00
Direktavkastning vid eventuellt köp: 9,28%

Saltängen Property Invest
Dagens kurs: 99,00 kr
Min köporder: 97,00 kr
Direktavkastning vid eventuellt köp: 10,10%
– Läs gärna min minianalys av bolaget Saltängen Property Invest här! –

SAS Preferensaktie
Dagens kurs: 519,00 kr
Min köporder: 510,00 kr
Direktavkastning vid eventuellt köp: 9,80%

Procter & Gamble [ Dividend King – Vad menas med detta? ]
Dagens kurs: $74,95
Min köporder: $69,00
Direktavkastning vid eventuellt köp: 3,84%

Realty Income Corp [ Höjt utdelningar 20 år i rad! ]
Dagens kurs: $52,19
Min köporder: $48,00
Direktavkastning vid eventuellt köp: 4,77%

Emerson Electric [ Dividend King – Vad menas med detta? ]
Dagens kurs: $43,09
Min köporder: $41,00
Direktavkastning vid eventuellt köp: 4,63%


Alla köp kommer vara små och i första hand för att ta en första placering i bolagen/aktierna. Köpen kommer att läggas med någon månad framåt, vilket betyder att har jag lite tur och kursen kommer ner en bit till i det nuvarande sättningen/raset så köps aktierna “automatiskt” åt mig.

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *