LOADING

Type to search

Share

Efter att ha uppdaterat företagets portföljs långtidsordrar (läs inlägget om detta här) så är det nu privata portföljens tur att bli ompysslad.

Privata portföljen har fram till dagens datum presterat -3,65% medan OMXS30 ligger på -6,20%.

Jag har idag placerat ut ett par långtidsordrar med giltighetsdatum fram till mitten av augusti. Som vanligt så kommer dessa förmodligen att justeras, tas bort och läggas till under resans gång. Dessutom vill jag dela upp mina likvida medel i privata portfölen (36 000kr) så att jag ligger fullinvesterad i cirka november. Det betyder att jag kan köpa för 36 000kr / 6 månader = 6000kr per månad. På toppen av detta så kommer det även finnas mitt vanliga månadsspar på 5500kr varje månad. Det betyder att fram till november så ska jag placera cirka 70 000kr i värdepapper. Detta är givetvis planen för nu, det kan komma att ändras.

Som vanligt så försöker jag dela upp alla Svenska köp i 2-3 köp för att få ett fint GAV. Varje köp är alltid minst 400kr (för att maximera Avanza Mini courtaget). För tillfället så går det inte att placera långtidsordrar på Amerikanska aktier. Detta är givetvis mycket tråkigt, men det gäller att sätta upp kursmål som du vill köpa för och använda sig av ”kurslarm”. Det gör att du får en notis som plingar i telefonen om aktiekursen går över eller under den kurs du angivit. Mycket effektivt!

Nuvarande långtidsordrar:

Kärninnehav:

Övriga innehav:

Amerikanska bolag som ligger nära till hand för köp (kurslarm):

Vilka bolag är era favoriter när det kommer till kärninnehav/”säkra bolag”?

Titta gärna i mina aktieportföljer:
Privata aktieportföljen & Företagets utdelningsportfölj

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

6 Comments

 1. Gustav/Lönehelg maj 24, 2016

  Mina kärninnehav är HM, Investor och Handelsbanken. Därpå följer en lång svans av småinnehav.

  Svara
  1. västkustinvesteraren maj 25, 2016

   Det låter som en mycket sund grund! 🙂 Någon favorit bland tillväxtbolag?

 2. Erik maj 26, 2016

  När du beräknar din avkastning tar du med direktavkastning? I så fall borde du benchmarka dig mot SIX30 Return index.

  Vad är anledningen till att du har lagt order på Investor A istället för Investor B? Jag är också i köpartagen men vet ej fördelen med A gentemot B när man handlar i ISK (har ändå ingen rösträtt då om jag har förstått det rätt).

  Tack för en rolig blogg att följa! Jag har följt en del av dina tips! 🙂

  Svara
  1. västkustinvesteraren maj 27, 2016

   Det är rätt, SIX30 Return kan vara ett bättre index att jämföra mig mot. Samtidigt har jag endel amerikanska innehav som gör att det inte blir helt rättvist heller…

   Investor A kostar för tillfället mindre än Investor B = högre direktavkastning. Du har fortfarande rösträtt när du äger aktierna genom ett ISK. Men A aktien ger 1 röst vid bolagsstämman och B aktien ger 1/10 röst.

   Tack för komplimangerna! 🙂

   Med vänliga hälsningar
   VKI

 3. Erik maj 27, 2016

  En till fråga, har du kapital i din ISK för att täcka dina långtidsordrar?
  I så fall får du väl schablonskatta på dessa pengar under tiden de inte genererar någon avkastning. Eller går det att ställa in så att pengarna dras från depån men att köpet sker i ISK. Det är marginellt lite pengar nu men på sikt kan det göra skillnad.

  Svara
  1. västkustinvesteraren maj 27, 2016

   Jag vet tyvärr inte om någon automatisk överföring på detta sätt… Men ja, jag har kapital på mitt ISK. Förhoppningen är som sagt att mina 41000kr (tillkommit månadsspar efter artikeln är skriven) ska placeras i värdepapper inom ett par månader så schablonskatten blir inte så stor.
   Men du har en poäng, sitter man med en miljon kronor i likvider så blir det lite pengar…

   Återkoppla gärna om du skulle få till någon lösning! 🙂

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *