Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Nya inköp på gång i Privata aktieportföljen – Långtidsordrar!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Efter att ha uppdaterat företagets portföljs långtidsordrar (läs inlägget om detta här) så är det nu privata portföljens tur att bli ompysslad.

Privata portföljen har fram till dagens datum presterat -3,65% medan OMXS30 ligger på -6,20%.

Jag har idag placerat ut ett par långtidsordrar med giltighetsdatum fram till mitten av augusti. Som vanligt så kommer dessa förmodligen att justeras, tas bort och läggas till under resans gång. Dessutom vill jag dela upp mina likvida medel i privata portfölen (36 000kr) så att jag ligger fullinvesterad i cirka november. Det betyder att jag kan köpa för 36 000kr / 6 månader = 6000kr per månad. På toppen av detta så kommer det även finnas mitt vanliga månadsspar på 5500kr varje månad. Det betyder att fram till november så ska jag placera cirka 70 000kr i värdepapper. Detta är givetvis planen för nu, det kan komma att ändras.

Som vanligt så försöker jag dela upp alla Svenska köp i 2-3 köp för att få ett fint GAV. Varje köp är alltid minst 400kr (för att maximera Avanza Mini courtaget). För tillfället så går det inte att placera långtidsordrar på Amerikanska aktier. Detta är givetvis mycket tråkigt, men det gäller att sätta upp kursmål som du vill köpa för och använda sig av ”kurslarm”. Det gör att du får en notis som plingar i telefonen om aktiekursen går över eller under den kurs du angivit. Mycket effektivt!

Nuvarande långtidsordrar:

Kärninnehav:

Övriga innehav:

Amerikanska bolag som ligger nära till hand för köp (kurslarm):

Vilka bolag är era favoriter när det kommer till kärninnehav/”säkra bolag”?

Titta gärna i mina aktieportföljer:
Privata aktieportföljen & Företagets utdelningsportfölj

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

6 svar

 1. Det låter som en mycket sund grund! 🙂 Någon favorit bland tillväxtbolag?

 2. När du beräknar din avkastning tar du med direktavkastning? I så fall borde du benchmarka dig mot SIX30 Return index.

  Vad är anledningen till att du har lagt order på Investor A istället för Investor B? Jag är också i köpartagen men vet ej fördelen med A gentemot B när man handlar i ISK (har ändå ingen rösträtt då om jag har förstått det rätt).

  Tack för en rolig blogg att följa! Jag har följt en del av dina tips! 🙂

 3. En till fråga, har du kapital i din ISK för att täcka dina långtidsordrar?
  I så fall får du väl schablonskatta på dessa pengar under tiden de inte genererar någon avkastning. Eller går det att ställa in så att pengarna dras från depån men att köpet sker i ISK. Det är marginellt lite pengar nu men på sikt kan det göra skillnad.

 4. Jag vet tyvärr inte om någon automatisk överföring på detta sätt… Men ja, jag har kapital på mitt ISK. Förhoppningen är som sagt att mina 41000kr (tillkommit månadsspar efter artikeln är skriven) ska placeras i värdepapper inom ett par månader så schablonskatten blir inte så stor.
  Men du har en poäng, sitter man med en miljon kronor i likvider så blir det lite pengar…

  Återkoppla gärna om du skulle få till någon lösning! 🙂

  Mvh VKI

 5. Det är rätt, SIX30 Return kan vara ett bättre index att jämföra mig mot. Samtidigt har jag endel amerikanska innehav som gör att det inte blir helt rättvist heller…

  Investor A kostar för tillfället mindre än Investor B = högre direktavkastning. Du har fortfarande rösträtt när du äger aktierna genom ett ISK. Men A aktien ger 1 röst vid bolagsstämman och B aktien ger 1/10 röst.

  Tack för komplimangerna! 🙂

  Med vänliga hälsningar
  VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se