LOADING

Type to search

Nya långtidsordrar = nya inköp till företagets utdelningsportfölj?

Share

Dags för en ny uppdatering över företagets aktieportfölj (a.k.a. företagets utdelningsportfölj). Än så länge äger jag 6st olika bolag, ni hittar dessa genom att klicka här. Nu har jag placerat om långtidsordnarna sedan innan och även lagt till ett par nya bolag.

Ytterligare en tung dag på börsen (inlägget skrivet torsdag 19/5). Efter att OMXS30 stängt 1,43% ner så ligger indexet på -8,64% för i år. Företagets utdelningsportfölj som startades i början av 2016 har hittills överpresterat indexet och ligger just nu -1,47%.

Jag har idag placerat ut ett par långtidsordrar med giltighetsdatum fram till mitten av augusti. Som vanligt så kommer dessa förmodligen att justeras, tas bort och läggas till under resans gång. Dessutom vill jag dela upp mina likvida medel i företagets portfölj (39 000kr) så att jag ligger fullinvesterad i cirka november. Det betyder att jag kan köpa för 39 000kr / 6 månader = 6500kr per månad. Skulle flera ordrar trilla in i början av en månad så kan jag komma att justera resten av ordrarna för att få mer spridning på köpen.

Som vanligt så försöker jag dela upp alla Svenska köp i 2-3 köp för att få ett fint GAV. Varje köp är alltid minst 400kr (för att maximera Avanza Mini courtaget). För tillfället så går det inte att placera långtidsordrar på Amerikanska aktier. Detta är givetvis mycket tråkigt, men det gäller att sätta upp kursmål som du vill köpa för och använda sig av “kurslarm”. Det gör att du får en notis som plingar i telefonen om aktiekursen går över eller under den kurs du angivit. Mycket effektivt!

Nuvarande långtidsordrar:

Klicka på bolagsnamnen för att läsa mer!

Amerikanska bolag som ligger nära till hand för köp:

Vilka bolag är era favoriter när det kommer till “utdelningsbolag”?

Titta gärna i mina aktieportföljer:
Privata aktieportföljen & Företagets utdelningsportfölj

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

4 Comments

 1. AJ maj 20, 2016

  Långtidsordrar är bra, jag måste bli bättre på att använde dem

  (Länkarna till HM och Kinnevik går inte till rätt sida)

  Svara
  1. västkustinvesteraren maj 20, 2016

   Ja, dom är riktigt smidiga. Hoppas på att Avanza löser funktionen för amerikanska snart också…

   Tack för feedback, fixat! 🙂

 2. Passiv Inkomst60 maj 20, 2016

  HM lär du nog få igenom rätt snart skulle jag tro 🙂

  Bra jobbat!

  Svara
  1. västkustinvesteraren maj 20, 2016

   Ja det vore trevligt!
   Tack 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *