Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
  • Automatisera ditt sparande & investeringar
  • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
  • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
  • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Nystartade företagsportföljen!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Första året (halvåret) med mitt eget aktiebolag är nu avslutat och det blev en liten vinst på cirka 50 000kr efter bolagsskatten. Nu är tanken att dessa ska investeras i en kapitalförsäkring som står skriven på mitt aktiebolag.

Tanken är att rikta största delen av portföljen mot Dividend Growth-bolag som har chans till både värdetillväxt och chans till ökade utdelningar. Givetvis kommer det finnas en och annan Preferensaktie och High Yield-aktie i portföljen också för att höja den totala direktavkastningen. Det kan även hända att jag plockar in ett eller flera bolag som ännu inte delar ut men som jag tror på och som jag hoppas kommer att börja dela ut pengar i framtiden.

För tillfället är jag mycket intresserad av att plocka in stora varumärkesbolag som har fallit tungt under vår trevliga bear trend som pågår just nu…Bolag som jag är intresserad av att lägga som grund i portföljen:

Dividend Growth (Bolag/Direktavkastning)

High Yield (Bolag/Direktavkastning)

Värdetillväxtbolag – Delar för tillfället inte ut några pengar (Bolag/Direktavkastning)


Som ni märker så är det många stora bolag med otroligt starka varumärken på listorna. Många lockar att plocka in efter sina stora fall under vintern som t.ex. Netflix (-24% i år), Activison Blizzard (-27% i år) och Tesla (-37% i år).

Jag vill äga cirka 25 bolag i portföljen. Så det jag står inför nu är om jag ska göra ett par större köp i år och sedan ett par större även nästa år, eller om jag ska sprida ut mina 50 000kr på cirka 20 bolag för att sedan kunna fylla på dessa innehaven varje år. Courtagen är låga, Svenska aktier räcker att jag handlar för minst 400kr/köp för att utnyttja Avanza Mini och amerikanska aktier ska jag helst köpa för strax över 3000kr för att få ut max av courtaget. Allt under 3000kr kostar 1USD per köp, vilket även det är otroligt lågt!

Vad tycker ni läsare? Hur hade ni agerat med inköpen?

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

2 svar

  1. Hej Peder, jag har ett litet aktiebolag vid sidan av mitt arbete som kommer omsätta runt 250 000kr 2016 och förhoppningsvis ge en vinst på cirka 100 000kr. Jag tillverkar och säljer produkter till ett grossistföretag.

    Driver du ett eget bolag också?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se