Nystartade företagsportföljen!

företagets aktieportfölj

Första året (halvåret) med mitt eget aktiebolag är nu avslutat och det blev en liten vinst på cirka 50 000kr efter bolagsskatten. Nu är tanken att dessa ska investeras i en kapitalförsäkring som står skriven på mitt aktiebolag.

Tanken är att rikta största delen av portföljen mot Dividend Growth-bolag som har chans till både värdetillväxt och chans till ökade utdelningar. Givetvis kommer det finnas en och annan Preferensaktie och High Yield-aktie i portföljen också för att höja den totala direktavkastningen. Det kan även hända att jag plockar in ett eller flera bolag som ännu inte delar ut men som jag tror på och som jag hoppas kommer att börja dela ut pengar i framtiden.

För tillfället är jag mycket intresserad av att plocka in stora varumärkesbolag som har fallit tungt under vår trevliga bear trend som pågår just nu…Bolag som jag är intresserad av att lägga som grund i portföljen:

Dividend Growth (Bolag/Direktavkastning)

High Yield (Bolag/Direktavkastning)

Värdetillväxtbolag – Delar för tillfället inte ut några pengar (Bolag/Direktavkastning)


Som ni märker så är det många stora bolag med otroligt starka varumärken på listorna. Många lockar att plocka in efter sina stora fall under vintern som t.ex. Netflix (-24% i år), Activison Blizzard (-27% i år) och Tesla (-37% i år).

Jag vill äga cirka 25 bolag i portföljen. Så det jag står inför nu är om jag ska göra ett par större köp i år och sedan ett par större även nästa år, eller om jag ska sprida ut mina 50 000kr på cirka 20 bolag för att sedan kunna fylla på dessa innehaven varje år. Courtagen är låga, Svenska aktier räcker att jag handlar för minst 400kr/köp för att utnyttja Avanza Mini och amerikanska aktier ska jag helst köpa för strax över 3000kr för att få ut max av courtaget. Allt under 3000kr kostar 1USD per köp, vilket även det är otroligt lågt!

Vad tycker ni läsare? Hur hade ni agerat med inköpen?

2 Comments

  1. Lite nyfiken, vad är det för slags företag du driver? :)
    /P

    • Hej Peder, jag har ett litet aktiebolag vid sidan av mitt arbete som kommer omsätta runt 250 000kr 2016 och förhoppningsvis ge en vinst på cirka 100 000kr. Jag tillverkar och säljer produkter till ett grossistföretag.

      Driver du ett eget bolag också?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *