LOADING

Type to search

Nytt bolag i Företagets Tillväxtportfölj!

Share

Inlägget är skrivet i torsdags men såg nu att jag missat att publicera det. Bolagslänkarna är samarbetslänkar till Avanza.

Idag valde jag att ta hem vinsten i Avensia och sålde därmed det sista av innehavet i Företagets Tillväxtportfölj. Avkastningen landade på cirka 50%, tack för det!

Kapitalet använde jag till att ta en första position i Storytel som jag har hintat om ett par gånger att jag är sugen på. Det innebär att jag får in ännu ett bolag som står på en grund av abonnemangsintäkter. Liknande affärsmodeller med rena abbonemangsintäkter i portföljen; Shopify och Fortnox. Sedan har givetvis flera av mina andra innehav återkommande intäkter i liknande modeller så som t.ex. Evolution Gaming.

Jag valde även att ta en liten första post i Evolution Gaming i Privata Aktieportföljen (äger sedan innan bolaget i Företagets Tillväxtportfölj). Än så länge endast ca 3% av totala portföljen.

Igår släppte Citron Research en artikel, med tillhörande videoklipp, där de sågar Shopify vid fotknölarna och kallar bolaget för scam och pyramidspel. Länk till artikel på citronresearch.com (Ja, deras hemsida ser ut som just något inom scam som försöker lura på folk något). Aktien föll tvåsiffrigt och fortsätter att falla idag i skrivande stund.
Se videoklippet här nedanför:

Citron Research har släppt liknande rapporter innan och har givetvis en position i marknaden mot bolaget, i detta fall har dom med största sannolikhet kortat Shopify innan rapporten släpptes. Dessutom sätter de en riktkurs på $60, cirka halva kursen(!). Se videoklippet här nedanför:
Jag är både aktieägare och användare av Shopifys tjänster och är mycket nöjd.

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *