Nytt bolag i Privata portföljen – utdelningstillväxt på 40% senaste 5 åren!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Nu tas nya första positioner på löpande band i Privata portföljen. Idag gick min långtidsorder igenom och jag är numera aktieägare i Kopparbergs.

Jag tror inte Kopparbergs behöver någon större presentation för de flesta av er läsare då ni förmodligen har stött på bolaget på ett eller annat sätt.

Bild lånad från kopparbergcider.se
Bild lånad från kopparbergcider.se

Kopparbergs försäljning/omsättning är grovt uppdelad i 75% cider och 25% öl om vi bara tittar på dessa produkter, där Kopparbergs Cider givetvis är deras starkaste varumärket. Kopparbergs Cider är Sveriges mest sålda och exporterade cider. Bolaget sitter även på varumärken som t.ex.  Sofiero (Sveriges mest sålda öl), Fagerhult, Höga Kusten, Zeunerts och FRANK´s.
De nya satsningarna på Kopparbergs Fruit Lager (en hybrid mellan öl och cider) och Frozen fruit cider verkar har mottagits mycket bra av marknaden.

En annan spännande produkt på väg:

“Under hösten kommer vi att lansera en sparkling rosé. Nu blir det av, men jag kan inte namnge kunderna ännu. Vi kommer att lansera på vissa utvalda marknader i Europa med Storbritannien som huvudmarknad. Det är som en champagneflaska på 75 centiliter, som riktar sig mot vinsegmentet med en image mot champagnehållet”, säger Kopparbergs-vd:n.”

Jag rekommenderar er att besöka blogg-grannen Fundamentalanalysbloggen som ofta skriver mycket bra blogginlägg om bolaget eller besök Avanza för att läsa mer om Kopparbergs bryggeri.

Kopparbergs omsättningshistorik, vinsthistorik och utdelningshistorik

kopparbergs omsättningshistorik

kopparbergs utdelningshistorik utdelningstillväxt

kopparbergs vinsthistorik vinsttillväxt

Kopparbergs aktie – Mitt köp

Antal aktier: 15 st
Köpkurs: 280,00 SEK
YoC: 1,57%
Utdelningstillväxt senaste 5 åren: 40,60% (!)
Total löpsumma: 4200,00 SEK
Procentuell storlek i Privata Portföljen: 3,36%

Som vanligt så är det ett litet köp för att ta en position i bolaget, målet är att Kopparbergs ska stå för cirka 7% (maxtaket för “Övriga innehav”) i Privata Aktieportföljen.

Läs mer om Kopparbergs Bryggeri !

Ta gärna en titt i Privata aktieportföljen.

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se