LOADING

Type to search

Nytt bolag i Privata portföljen – utdelningstillväxt på 40% senaste 5 åren!

Share

Nu tas nya första positioner på löpande band i Privata portföljen. Idag gick min långtidsorder igenom och jag är numera aktieägare i Kopparbergs.

Jag tror inte Kopparbergs behöver någon större presentation för de flesta av er läsare då ni förmodligen har stött på bolaget på ett eller annat sätt.

Bild lånad från kopparbergcider.se

Bild lånad från kopparbergcider.se

Kopparbergs försäljning/omsättning är grovt uppdelad i 75% cider och 25% öl om vi bara tittar på dessa produkter, där Kopparbergs Cider givetvis är deras starkaste varumärket. Kopparbergs Cider är Sveriges mest sålda och exporterade cider. Bolaget sitter även på varumärken som t.ex.  Sofiero (Sveriges mest sålda öl), Fagerhult, Höga Kusten, Zeunerts och FRANK´s.
De nya satsningarna på Kopparbergs Fruit Lager (en hybrid mellan öl och cider) och Frozen fruit cider verkar har mottagits mycket bra av marknaden.

En annan spännande produkt på väg:

“Under hösten kommer vi att lansera en sparkling rosé. Nu blir det av, men jag kan inte namnge kunderna ännu. Vi kommer att lansera på vissa utvalda marknader i Europa med Storbritannien som huvudmarknad. Det är som en champagneflaska på 75 centiliter, som riktar sig mot vinsegmentet med en image mot champagnehållet”, säger Kopparbergs-vd:n.”

Jag rekommenderar er att besöka blogg-grannen Fundamentalanalysbloggen som ofta skriver mycket bra blogginlägg om bolaget eller besök Avanza för att läsa mer om Kopparbergs bryggeri.

Kopparbergs omsättningshistorik, vinsthistorik och utdelningshistorik

kopparbergs omsättningshistorik

kopparbergs utdelningshistorik utdelningstillväxt

kopparbergs vinsthistorik vinsttillväxt

Kopparbergs aktie – Mitt köp

Antal aktier: 15 st
Köpkurs: 280,00 SEK
YoC: 1,57%
Utdelningstillväxt senaste 5 åren: 40,60% (!)
Total löpsumma: 4200,00 SEK
Procentuell storlek i Privata Portföljen: 3,36%

Som vanligt så är det ett litet köp för att ta en position i bolaget, målet är att Kopparbergs ska stå för cirka 7% (maxtaket för “Övriga innehav”) i Privata Aktieportföljen.

Läs mer om Kopparbergs Bryggeri !

Ta gärna en titt i Privata aktieportföljen.

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *