LOADING

Type to search

Tags:

Nytt bolag i portföljen med 20 års stabil utdelningshistorik

Share

Jag landade igår i Alicante för två veckors semester i Spanien. Därmed blir detta inlägg av kortare karaktär och jag skriver det mestadels för att vara så transparent som möjligt. Jag har valt att ta in Castellum i Företagets Trygghetsportfölj (äger sedan tidigare även i Privata aktieportföljen). Det innebär inte att Hemfosa är ute ur matchen för en plats, men jag fortsätter att bevaka bolaget från sidlinjen (äger 1st bevakningsaktie) ett tag till.

Det tar givetvis emot lite att köpa Castellum på ATH, men med tidshorisonten som jag förhoppningsvis kommer att äga bolaget så ska det inte vara några konstigheter. Bolaget ger en direktavkstning på 3,44% per och och har höjt utdelningen 20 år (!) i rad. Läs mer om Castellum hos Avanza!
Här nedanför hittar ni en graf över Castellums utdelningshistorik:

castellum utdelningshistorik

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

3 Comments

 1. Gustav juli 21, 2018

  Tack för en bra sida! Jag har en fundering kring ditt utmärkta samlingsdokument för preffar. De preffar som är noterade på first north går ju inte att importera med funktionen googlefinance, väl?, utan du får använda importhtml eller någon annan metod? Jag är själv en sk datorokunnig person och skulle uppskatta om du kunde beskriva hur du hämtar in kurserna till dessa preffar.

  Svara
 2. västkustinvesteraren juli 23, 2018

  Hej Gustav,
  tack för det!

  Jag kör följande kod för att hämta t.ex. Akelius aktiekurs:
  =index(IMPORTHTML(“https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/482934/akelius-residential-pref”;”table”;4); 2; 4;)

  Som datorkunnig så antar jag att du förstår bytet mellan de olika URLerna beroende på vilket bolag du önskar 🙂

  Mvh VKI

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *