Nytt bolag i portföljen med 20 års stabil utdelningshistorik

castellum utdelningshistorik

Jag landade igår i Alicante för två veckors semester i Spanien. Därmed blir detta inlägg av kortare karaktär och jag skriver det mestadels för att vara så transparent som möjligt. Jag har valt att ta in Castellum i Företagets Trygghetsportfölj (äger sedan tidigare även i Privata aktieportföljen). Det innebär inte att Hemfosa är ute ur matchen för en plats, men jag fortsätter att bevaka bolaget från sidlinjen (äger 1st bevakningsaktie) ett tag till.

Det tar givetvis emot lite att köpa Castellum på ATH, men med tidshorisonten som jag förhoppningsvis kommer att äga bolaget så ska det inte vara några konstigheter. Bolaget ger en direktavkstning på 3,44% per och och har höjt utdelningen 20 år (!) i rad. Läs mer om Castellum hos Avanza!
Här nedanför hittar ni en graf över Castellums utdelningshistorik:

castellum utdelningshistorik

3 Comments

 1. Tack för en bra sida! Jag har en fundering kring ditt utmärkta samlingsdokument för preffar. De preffar som är noterade på first north går ju inte att importera med funktionen googlefinance, väl?, utan du får använda importhtml eller någon annan metod? Jag är själv en sk datorokunnig person och skulle uppskatta om du kunde beskriva hur du hämtar in kurserna till dessa preffar.

 2. Hej Gustav,
  tack för det!

  Jag kör följande kod för att hämta t.ex. Akelius aktiekurs:
  =index(IMPORTHTML("https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/482934/akelius-residential-pref";"table";4); 2; 4;)

  Som datorkunnig så antar jag att du förstår bytet mellan de olika URLerna beroende på vilket bolag du önskar :-)

  Mvh VKI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *