LOADING

Type to search

Nytt bolagsinköp Företagets aktieportfölj!

Share

Igår tog jag en första position i Walt Disney Company. Skulle blir förvånad om någon av er som läser detta inlägg inte känner till vilka Walt Disney är och vad de gör.

Köpet var ett första steg av mitt planerade innehav. De cirka 50 000,00 kr jag har på min företagsägda kapitalförsäkring ska placeras i cirka 10 bolag. Se vilka som är planerade här!

Det är än så länge lite oklart hur mycket jag kommer att lyckas göra i vinst i år, men målet och förhoppningarna är att ytterligare cirka 150 000-200 000kr ska kunna placeras i företagets kapitalförsäkring under 2017.

Walt Disney Company / Utvalda finansiella siffror stämmer överens med tumreglerna för Företagets aktieportfölj?

  • Direktavkastning – Mål på 2,00%: 1,62%
  • Utdelningsår utan sänkning – Mål på 5 år: 23 år av höjda/bibehållda utdelningar
  • Payout ratio – Mål på max 50,00%: 24,60%
  • Utdelningshöjning i snitt senaste 5 åren – mål på minst 7,00%: 28,84%
  • Vinsttillväxt per aktie i snitt senaste 5 åren – mål på minst 7,00%: 8,15%
  • Antal år i rad med vinst på sista raden – mål på minst 10 år: Minst 10 år

Observera att dessa siffror är framtagna av mig, säkerhetskolla alltid själv innan du tar några beslut!

Det som inte stämmer in i tumreglerna är dagens direktavkastning. Den låga direktavkastningen accepteras dock pågrund av den kraftiga utdelningstillväxten de har haft senaste åren, och förhoppningsvis fortsätter med. 28,84% är givetvis inte hållbart att höja år efter år, men med en låg payout ratio på 24,60% så finns det åtminstone lite svängrum.

Mitt köp av Walt Disney Company

Antal aktier: 4 st
Köpkurs: $91,60
Portföljen består nu av Walt Disney till 5,10%. Målet är cirka 10,00% då alla bolag ska vara ungefär lika viktade.
Läs mer om Walt Disney Company!

Det händer mycket i Företagets portfölj just nu, ta en titt på vilka innehav som finns kvar och vilka som är eventuellt planerade att köpas!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *