LOADING

Type to search

Nytt inköp till Företagets utdelningsportfölj [YoC: 7,15%]

Share

Jag scrollade precis igenom bloggen och såg nu att jag glömt avisera mitt köp av Omega Healthcare Investors. Som vanligt var köpet litet och för att grunda portföljen.

Omega Healthcare Investors (OHI)
Antal aktier: 10st
Pris per aktie: 265,70 SEK
YoC: 7,14%
Genom detta köp ökar jag företagets totala utdelningar med: 189,50 SEK (många bäckar små…)
Jag har skrivit ett längre inlägg om bolaget här!

OHI delar ut pengar i februari, maj, augusti och november. Det betyder nu att jag har utdelningar att vänta i 11 utav årets 12 månader i företagets utdelningsportfölj.
Läs mer om Omega Healthcare Investors hos Avanza!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

4 Comments

 1. Dan juni 2, 2016

  Tack för en bra sida! Har dem också och gillar pga utdelningstakten. Tror precis som du och säkert andra att den typen av fastigheter kommer växa i takt med åldrande befolkning. Har även Realty, Annaly, Senior Housing och Prospect Capital. Mest för utdelningarna, men t.ex Realty som var min första, har även stigit 30% sen inköp. Och jag gillar att ha en bombmatta av utdelare, helst varje månad.

  Svara
  1. västkustinvesteraren juni 2, 2016

   Det låter bra!
   Jag är sugen på Digital Realty Trust, eller rättare sagt, var sugen på bolaget. Kursen har stuckit iväg rejält på sistone, precis som i Realty! Utdelningar är trevligt!

   Mvh VKI

 2. Anders Pengaregn juni 2, 2016

  Spännande bolag helt klart. Skulle mycket väl kunna tänka mig att ha dom i min portfölj. Just nu har jag Northwest healthcare i portföljen som väl på sätt och vis är ungefär samma grej. Kikat något på dom?

  MvH Pengaregn

  Svara
  1. västkustinvesteraren juni 2, 2016

   Ja, det klart att deras inriktning på vård liknar varandra… Jag har inte tittat så mycket närmre på bolaget, men Gustavs aktieblogg har dem som största innehav om jag inte minns fel, finns en del vettiga synpunkter på hans blogg… 🙂
   Jag har faktiskt NWH på bevakningslistan.

   Tack för kommentar!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *