Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Nytt inköp till Företagets utdelningsportfölj [YoC: 7,15%]

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Jag scrollade precis igenom bloggen och såg nu att jag glömt avisera mitt köp av Omega Healthcare Investors. Som vanligt var köpet litet och för att grunda portföljen.

Omega Healthcare Investors (OHI)
Antal aktier: 10st
Pris per aktie: 265,70 SEK
YoC: 7,14%
Genom detta köp ökar jag företagets totala utdelningar med: 189,50 SEK (många bäckar små…)
Jag har skrivit ett längre inlägg om bolaget här!

OHI delar ut pengar i februari, maj, augusti och november. Det betyder nu att jag har utdelningar att vänta i 11 utav årets 12 månader i företagets utdelningsportfölj.
Läs mer om Omega Healthcare Investors hos Avanza!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

4 svar

 1. Tack för en bra sida! Har dem också och gillar pga utdelningstakten. Tror precis som du och säkert andra att den typen av fastigheter kommer växa i takt med åldrande befolkning. Har även Realty, Annaly, Senior Housing och Prospect Capital. Mest för utdelningarna, men t.ex Realty som var min första, har även stigit 30% sen inköp. Och jag gillar att ha en bombmatta av utdelare, helst varje månad.

 2. Spännande bolag helt klart. Skulle mycket väl kunna tänka mig att ha dom i min portfölj. Just nu har jag Northwest healthcare i portföljen som väl på sätt och vis är ungefär samma grej. Kikat något på dom?

  MvH Pengaregn

 3. Ja, det klart att deras inriktning på vård liknar varandra… Jag har inte tittat så mycket närmre på bolaget, men Gustavs aktieblogg har dem som största innehav om jag inte minns fel, finns en del vettiga synpunkter på hans blogg… 🙂
  Jag har faktiskt NWH på bevakningslistan.

  Tack för kommentar!

 4. Det låter bra!
  Jag är sugen på Digital Realty Trust, eller rättare sagt, var sugen på bolaget. Kursen har stuckit iväg rejält på sistone, precis som i Realty! Utdelningar är trevligt!

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se