LOADING

Type to search

Nytt investeringsprojekt – 10% avkastning på 12 månader!

Share

Godmorgon!
Ericsson slaktade precis utdelningen ner till 1,00kr vilket givetvis är mycket tråkigt. Vi får hålla tummarna att de får allt under kontroll inom en rimlig framtid. Placera släppte även en analys av spelbolaget Activision Blizzard (finns i båda mina aktieportföljer) som avslutades med en köprek!

Jag fick precis mail från Tessin om att de har släppt ett nytt investeringsprojekt på hemsidan. Det är 30 radhus som ska byggas i ett nytt bostadsområde i Borlänge. Alla 30 radhus är redan sålda genom bindande förhandsavtal och investeringen ger 10% årlig avkastning med återbetalning efter 12 månader.

Projektet släpptes nu på morgonen och är redan 49% fyllt av investerare och dess “reserverade andelar”.

Projektet styrkor

 • Slutsålt projekt
 • Kort löptid på 12 månader
 • Totalentreprenad med färdigställandegaranti

Jag kommer avstå detta projekt då minimiinvesteringen är högre än vad jag har tänkt mig för min första Tessin-investering. Men har ni kapital över som ni inte vågar placera på börsen, men ändå vill få en mycket fin avkastning på dessa pengar så kanske projektet kan vara något för er?
Länk till det nya investeringsprojektet hos Tessin.se för de som vill läsa mer!

För er som har missat det sedan tidigare så har jag tänkt diversifiera mina investeringar på börsen med alternativa investeringar. Det har gjort att jag har startat min Tessin-portfölj och min Lendify-portfölj. Här kommer jag skriva om mina investeringar, upplevelser och tankar. Alltså en slags löpande recension av tjänsterna!

Vad har ni för spontana tankar och planer när det gäller positionering mot börsen under 2017? Jag själv har en aktieutdelning från mitt eget bolag påväg som jag inte vet exakt vad jag ska göra med. Det enda jag vet är att den dubblerar privata portföljens värde!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

11 Comments

 1. Martin januari 26, 2017

  Minimi-investeringen är väl som vanligt på 50tkr? Tror inte jag sett något projekt vara under det beloppet 😉 Låt inte det hålla dig tillbaks.

  Svara
  1. västkustinvesteraren januari 26, 2017

   Flera projekt under hösten som hade 20.000 kr som minimum. Dock inte något sedan början av december…! 🙁

   Mvh VKI

 2. KronanTill Miljonen januari 26, 2017

  Hej!

  Har du något Ericsson i någon av portföljerna idag? 🙂

  Svara
  1. västkustinvesteraren januari 26, 2017

   Nix! Aldrig fastnat för det bolaget 🙂

   Mvh VKI

 3. KronanTill Miljonen januari 26, 2017

  Funderade för övrigt på att teckna det här projektet då jag redan har ett annat pågående projekt via Tessin, men hann ej med då projektet var 105% fyllt under morgonen 🙂

  Svara
  1. västkustinvesteraren januari 26, 2017

   Ja, det är lite synd att betänketiden är så kort… Aldrig kul att investera under “stress”…

   Nöjd med Tessin annars? 🙂

   1. Kronan Till Miljonen januari 30, 2017

    Jodå det är jag faktiskt!

    Är nöjd med deras support och handläggande av ärenden men har ju som sagt inte varit investerad nog länge för att kunna se helheten. Är med i ett projekt som löper 12 månader.

    50 000 som minsta insats är ju rätt mycket så man kan inte vara med i allt för många projekt på samma gång känns det som 🙂

    1. västkustinvesteraren januari 30, 2017

     Instämmer med att barriären för att skapa en bred portfölj av investeringar hos Tessin är relativt hög. Därför jag försöker vänta ut de projekt för 20 000kr istället för 50 000kr… 🙂

     Mvh VKI

 4. W87 januari 30, 2017

  Investerat i Tessinprojektet så ser förhoppningar!

  Andra kul investeringar som inte är direkt börsen, med högre risk men kanske inte lika konjunkturkänsliga är det man hittar på fundedbyme. Mycket bra där!

  Svara
  1. västkustinvesteraren januari 30, 2017

   Tack för tipset!
   Registrerat ett konto för att “se mig omkring”.

   Kanske får bli en recension här också…

   Har du investerat någonting där? 🙂

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *