LOADING

Type to search

Nytt mail från Lendify – förbättrar och utvecklar tjänsten genom nytt samarbetsavtal!

Share

Idag fick jag ytterligare ett mail från investeringsplattformen Lendify, denna gången innehöll det ett pressmeddelande om nyheter och förbättringar kring tjänsten.

För att göra det enkelt för mig så kopierar jag in mailet och delen av pressmeddelandet som fanns bifogat:

Lendify ingår samarbete med Trustly för snabbare och enklare överföringar

Vi är mycket glada över att tillkännage att vi tecknat avtal med Trustly för att öka kundupplevelsen av vår tjänst. Trustly länkar samman 170 banker i världen och har som Lendify tillstånd som betalningsinstitut från Finansinspektionen.

”Med Trustly blir betalningarna till och från vår plattform ännu enklare och smidigare. Investerarna kommer kunna föra över pengar direkt utan att behöva lämna Lendifys plattform“, säger Erika Eliasson, IR-ansvarig hos Lendify. ”Att vi kan automatisera fler delar av låneprocessen avlastar dessutom vår administration och vi kan effektivisera lånemarknaden ytterligare.“ 

”Det här är ännu ett exempel på hur två innovativa fintech-företag tillsammans kan skapa användarnytta utöver det som kan uppnås med traditionella tjänster och lösningar“, säger Johan Nord, Chief Commercial Officer på Trustly. ”Genom att göra det smidigt för användaren att direkt investera sitt kapital försvinner många barriärer och då ser vi att både interaktionen och konverteringsgraden ökar“, avslutar Nord.

Läs hela pressmeddelandet om nyheten på Lendify.se >>


Det må vara en relativt liten händelse, men jag ser det ändå som en förbättring och utveckling av tjänsten. Precis som de nämner här ovanför så ökar det givetvis kundupplevelsen med smidigare insättningar och uttag.
Mina låntagares betalningar är nu i fas och allt rullar på som det ska. Hittills har jag en “snittårsavkastning” på 7,59%. Denna procentsats kommer dock att höjas de närmaste månaderna då de räknar avkastningen från samtliga investeringar dividerat med totala utlåningen i slutet av den aktuella månaden. Eftersom hela kapitalet tidigare inte har varit investerat (har legat som Reserverat kapital i väntan på att lånen skulle bli fullt finansierade) så kommer snittårsavkastningen att stiga en aning.

En annan sak värd att nämna:
Låntagarna är inte bundna till att betala av sitt lån på maxtiden, de kan även göra detta snabbare. Jag har en låntagare som har lånat 350 kr av mig (totalt 100 000 kr) och har redan amorterat bort 287 kr av skulden trots att lånet har en löptid på 10 år. Givetvis får jag ändå ränta (i detta fallet 10,75% årligen) fram tills den dagen som hela lånet är helt återbetalt.

Lendify och Lindorff ingick i ett samarbete i slutet av 2016 vilket tryggade upp tjänsten enormt i mina ögon. Skulle det hända någonting med Lendify, t.ex. konkurs, så kommer Lindorff att kliva in och ta över låneindrivningarna på samma sätt som Lendify har skött det tidigare.

Har ni inte läst mina tidigare inlägg i mina löpande Lendify-recension så finns alla inlägg samlade här!
Ni kan även läsa mer om Lendify och investeringsmöjligheterna på deras hemsida!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *