NYTT PROJEKT: Tessin – portföljen !

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Detta ”projekt” och alla dess inlägg är inte sponsrade av Tessin, alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Se mitt Tessin – projekt som en recension av crowdfunding/lending-tjänsten.

Investeringar, investeringar, investeringar….
Ni som följer mig på Twitter har förmodligen inte missat att jag har varit nyfiken på Tessin.se och deras tjänster. Än så länge så finns det inte mycket feedback och åsikter från folk om hur Tessin har fungerat för de som än så länge har testat tjänsten. Mycket är förmodligen för att Tessin är såpass nytt och inte många av oss har hunnit testa eller vågat att testa investera via sidan ännu.
Därför startat jag nu mitt ”Tessin-projekt”!

Läs mer om Tessin och öppna ett konto snabbt, enkelt och gratis!

Tessin.se erbjuder en crowdfunding-plattform för att kunna investera i fastigheter även som en vanlig dödlig människa utan miljontals kronor i kontantinsats. Detta gör att du kan bygga din egen fastighetsportfölj vid sidan om börsen. En stor fördel är att denna portfölj inte är beroende av hur börsen går, men ändå kan du få cirka 9-12,00% årlig avkastning! Enligt mig ett spännande alternativ som diversifiering mot börsen i dessa oroliga tider. Tessin erbjuder både bostadsrätts, hyresrätts och industriprojekt via sin plattform.
Enligt marknadsföringslagen så får jag ej skriva om aktiva projekt  (marknadsföra nyemissioner i onoterade bolag) men ni kan se  alla tre aktiva projekt på Tessin.se!

Jag kommer, precis som i i min nya Lendify-portfölj, att redovisa alla investeringar och dess steg på vägen i min nya Tessin-portfölj. Tanken är att hela portföljen kommer att uppdateras löpande och ska fungera som en löpande recension runt tjänsten.
Läs mer om projektet här!

Tessin avkastningsexempel

Jag känner mig mycket intresserad av att komma igång och testa en investering via Tessin. Det ska dock klicka med rätt inriktning på bostäder och typ av investering innan jag slår till. Detta kommer ni givetvis kunna följa här via bloggen!
Tänk er själv att kunna äga en liten egen fastighetsportfölj, det vore något!

Skulle jag välja att investera i 5 st projekt för totalt 100 000kr genom mitt bolag och få en genomsnittlig årsavkastning på 12,50% så skulle det ge mig 12 000 SEK i utdelning varje år eller 1000kr i månaden.

Återinvesteras detta i nya projekt och den årliga avkastningen består så skulle utvecklingen teoretiskt sett se ut såhär:

tessin-investera-avkastning

Denna fantastiska (och givetvis teoretiska) kurva skulle kunna gå att nå fram till pensionen, dessutom utan sätta in en enda krona efter den första investeringen! Det lockar enligt mig…

Läs mer om Tessin och öppna ett konto snabbt, enkelt och gratis!
Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

6 svar

 1. Tessin låter spännande men är riktig högrisk. Jag väljer hellre enfastighetsbolag med väldigt god genomlysning och avkastning runt 8-9% per år inom ISK. Du kommer skatta bort 30% på avkastning på Tessin-projekten. Tänk dig för :).

 2. Tack för input Tobias!
  Min tanke är att investera via mitt bolag och när jag skrev till Tessins kundtjänst så fick jag följande svar:

  “Tack för ditt meddelande.
  Bolagsskatten påverkar inte utdelningen och generellt är det skattefritt för utdelning via AB.
  För privatpersoner bosatta i Sverige ligger dock skatten för onoterade preferensaktier på 25%.”

  Alltså är inte skatten 30% (om Tessins kundtjänst har rätt vill säga) utan 25% för onoterade preferensaktier.
  ————
  Enfastighetsbolag är om något hög risk, enligt mig. Jag ägde Saltängen något år men har svårt att se att jag skulle ge mig in i ett liknande bolag igen…
  Givetvis är Tessin också en risk, precis som börsen i största allmänhet. Men jag tycker Tessin erbjuder ett spännande alternativ till diversifiering av sitt sparkapital om man känner att man vill få en vettig avkastning.

  Mvh VKI 🙂

 3. Jag drog en chansning och slängde in lite pengar i ett projekt som jag tror på. Tycker det ska bli spännande att följa och se hur utvecklingen blir. Sedan finns det ju risk att det blir 0 kr tillbaka också 🙂

  “Enligt marknadsföringslagen så får jag ej skriva om aktiva projekt (marknadsföra nyemissioner i onoterade bolag) men ni kan se alla tre aktiva projekt på Tessin.se!”
  Vad innebär det här egentligen?

 4. Kul!
  Återkoppla gärna! 🙂

  Jag kommer att investera, men väntar möjligtvis till början av 2017 då jag vet mer hur min ekonomi kommer att se ut efter uppköp av en del i bolaget jag är anställd i med mera…

  Det är inte tillåtet att marknadsföra nyemissioner i onoterade bolag, finns en del information på Tessins hemsida!

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se