LOADING

Type to search

Ökat i bolaget som ger 5% direktavkastning och gick ner -5% i fredags

Share

“STOCKHOLM (Direkt) Bank of America Merrill Lynch sänker sin rekommendation för Skanska till underperform från neutral. Riktkursen är 170 kronor.
Det framgår av ett morgonbrev från banken.”

Efter att telefonen plingat och visat att min långtidsorder på Skanska har gått igenom på 175 kr så gick jag in för att se hur kontot och portföljerna såg ut vid dagens öppning. Jag skrev om att jag var intresserad av att öka innehavet i Skanska för ett tag sedan.

Skanska är i skrivande stund ner -5% för dagen efter att Bank of America hade sänkt sin rekommendation och har satt en riktkurs på 170kr. Min order gick igenom på 175kr och aktien stängde i fredags på 171,90kr.

skanska utdelningshistorik

Skanska utdelningshistorik – hämtad från Börsdata

Köpet har ingen djupare analys bakom sig utan genomfördes helt enkelt för att vikta Privata portföljen mot att alla innehav ska vara någorlunda lika stora. Om vi spekulerar om en liten utdelningshöjning till våren så ger bolaget ca 5% i direktavkastning, vilket är attraktivt enligt mig. Läs mer om Skanska hos Avanza!

Efter köpet utgör Skanska 6,4% av Privata portföljen och 2,66% om man slår ihop alla tre portföljer. Privata aktieportföljen  ser ut enligt följande:

 1. Activision Blizzard
 2. Alphabet (Google)
 3. Apple
 4. Berkshire Hathaway
 5. Castellum
 6. Evolution Gaming
 7. Investor
 8. Kinnevik
 9. Latour
 10. Louis Vuitton Moët Hennessy
 11. SEB
 12. Skanska
 13. Starbucks

Vad tycker ni om Skanska som bolag?

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *