LOADING

Type to search

Share

Eftersom det inte blev någon tilldelning i Volati och eftersom aktien nu har stuckit över 15% bara idag så släpper jag det bolaget tills vidare. Det betyder att jag nu har likvider, som sattes in på kontot för att kunna teckna Volati, att handla för.

Om ni tittar i Företagets portfölj så ser ni att jag saknar minst ett investmentbolag eftersom Volati precis ratades. Vad ska jag ersätta med? Jag har ett par intressanta bolag som jag har plockat ut här nedanför. Vill ni få ännu mer inspiration på investmentbolag så har jag satt ihop en lista på 25 st Investmentbolag!


Potentiella Investmentbolag till Företagets aktieportfölj


Öresund

Investment AB Öresund är ett rent investmentbolag som bedriver förvaltningsverksamhet. I koncernen igår även dotterföretaget Ven Capital som driver värdepappershandel. Öresund investerar huvudsakligen i svenska noterade värdepapper och bolaget är en aktiv ägare.

Nackdel: Substansvärde på cirka 125,00 SEK
Direktavkastning: ca 3,80%
Läs mer om Öresund!

Danaher Corp

The Danaher Corporation is an American company with its headquarters in Washington, D.C., United States. Its products are concentrated in the fields of design, manufacturing, and marketing of industrial and consumer products. It operates in Five segments: Test & measurement, Dental, Industrial Technologies, Environmental, and Life Science & Diagnostics.

Nackdel: Noterat i USA och jag har än så länge mycket dålig koll på bolaget. Dock mycket fin historik i ryggen.
Direktavkastning: ca 0,60%
Läs mer om Danaher Corporation!

Berkshire Hathaway

Warren Buffet, världens kanske mest kända investerare genom tiderna har styrt bolaget Berkshire Hathaway i 50 år och blivit en av världens rikaste.

Nackdel: Kursen fick sig precis en bra knuff norr ut och handlas nu på ATH. Jag äger redan en liten del i Privata aktieportföljen och kommer förmodligen att ta en position i Företagets portfölj om kursen skulle komma ner lite.
Direktavkastning: 0,00%
Läs mer om Berkshire Hathaway!


Som ni märker så är jag inte helsåld och det kommer förmodligen sluta med att jag endast ökar i de investmentbolag jag redan har i portföljen; Latour, Investor, Kinnevik och Brookfield Asset Management. De två första står dessutom endast för under 3% av portföljens värde.
Jag har köpordrar liggandes på Investor (299,00 SEK) och Latour (336,00 SEK).

Vilket Investmentbolag är ert favoritbolag?

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

2 Comments

  1. Investeraren november 30, 2016

    Hur ser du på svenska Spiltan? Där får du ju en substansrabatt i närheten av 30% nu. Samtidigt tycker jag den typen av bolag sannerligen behövs i Sverige, med fokus på långsiktigt ägande och stöd till entreprenörer. Spiltan är en av mina favoriter. Titta gärna in på min nya blogg förresten. Mvh.

    Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *