Pour your heart into it

starbucks reserve

Idag har jag haft en 11 timmars dag “på jobbet” där flera av timmarna har spenderats i bil. Jag passade då på att lyssna på veckans avsnitt av #PrataPengar som sedan följdes upp av en ny ljudbok på Storytel. Viktigt att klargöra att den är ny för min del, boken är i själva verket skriven 1997.

Pour your heart into it

Boken är skriven av Starbucks ordförande, och före detta VD, Howard Schultz. Jag ska inte gå in på några detaljer om boken i sig, men det är en fascinerande story som läses upp på runt tre timmar via Storytel. Howard Schultz berättar bl.a. att det var han som tog Caffe Latte till USA efter att ha fastnat totalt för drycken under en Italien-resa.
Dagens rekommendation: Lyssna på boken om du vill få koll på lite av Starbucks tidiga historia!

starbucks

starbucks aktie

Starbucks som företag och aktieinnehav

Jag äger Starbucks i både Privata aktieportföljen och Företagets Trygghetsportfölj. Bolagets aktiekurs har totalt sett gått ungefär sidleds sedan ett par åt tillbaka. Det tillsammans med dollarutvecklingen har gjort att innehaven visar rött i min depå.  Jag äger Starbucks med mycket lång investeringshorisont och har inga som helst planer på att sälja något i mina innehav, snarare raka motsatsen.

starbucks direktavkastning

Starbucks har höjt sin utdelning sex år i rad och erbjuder just nu en direktavkastning på 1,83%, vilket är relativt högt jämfört med tidigare (se graf ovanför). Då ligger pay out-ration på låga 48,50%. Senaste tre åren så har utdelningshöjningen snittat hela 24,10%!

starbucks reserve starbucks reserve

Jag har svårt att se hur någon ska kunna rå sig på världens största café-kedja så länge de själva inte tar ett stort snedsteg i någon satsning. Jag har aldrig fått se någon Starbucks Reserve med egna ögon men ser verkligen fram emot att betala “överpris” för en espresso i baren. Har ni besökt någon Starbucks Reserve? Är känslan lika bra som på bilderna?
Läs mer om Starbucks på Avanza!

Inlägget innehåller samarbetslänk till Avanza

One Comment

  1. Mycket bra tips och ska helt klart lyssna på denna.

    Oftast tycker jag att det är lite svårare att hänge med i ljudböcker på engelska och att man lättare tappar fokus. Men denna är nog någonting man inte får missa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *